Last news in Fakti

12 Август, 2023 16:25 1 889 10

Барикело: Михаел Шумахер никога не ме подкрепяше

  • рубенс барикело-
  • формула 1-
  • михаел шумахер-
  • ферари

Преди време Бърни Екълстоун заяви, че в договора на Рубенс пише, че няма право да се състезава срещу Михаел

Барикело: Михаел Шумахер никога не ме подкрепяше - 1
Снимка: БГНЕС

Рубенс Барикело е най-успешният втори пилот в историята на Формула 1. Той бе съотборник на Михаел Шумахер, когато германецът спечели пет поредни световни титли за Ферари. Но бразилецът безмилостно беше лишаван от шанс за успех в интерес на Михаел – политика, провеждана от тогавашния шеф на Ферари Жан Тод, предава sportal.bg.

За времето, когато беше съотборник на Михаел, Рубенс спечели 9 състезания и на два пъти завърши като вицешампион.

Преди повече от 20 години Рубенс избягваше да коментира отношенията му с Михаел в тима на Ферари, но сега вече може да говори спокойно.

„Винаги съм бил приятел и съм подържал добри отношения с всички мои съотборници, обясни Рубенс в подкаста Beyond the Grid. – Но не и с Михаел. Той никога не ме подкрепяше. Никога не ми е предлагал помощ и аз никога не съм искал помощ от него. Михаел беше различен. Много пъти се е случвало да приключим срещата на тима и след това веднага да започне друга, в която участва само Михаел. Аз просто си седях отстрани. Усещах, че това е неговият отбор.”

Преди време Бърни Екълстоун заяви, че в договора на Рубенс пише, че няма право да се състезава срещу Михаел. Сега Рубенс опроверга това пред официалния сайт на Формула 1 и обясни, че е нямало да подпише с тима, ако е трябва „да пуска Михаел напред”.

„Не исках да подпиша. В договора ми не пишеше нищо такова (каквото твърди Бърни), заяви Барикело. – Прием много неща, които бяха в моя полза. Много неща не приех, но и много приех, защото видях, че във Ферари се развивам. За шест години видях, че вървя напред и моето време идваше.”


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    7 14 Отговор
    Е точно заради това керпенският с кривата глава е зеленчук сега. Никой и никога не го е харесвал.

    Коментиран от #5

  • 2 Мими Кучева

    4 11 Отговор
    Keрпенския зеленчук мучи като крава!😁🐂😁
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Човек с памет

    6 0 Отговор
    Барикело се оказа най-бързият пилот от Ф1 на пистата на ТопГиър с една обикновена кола.
  • 7 Aлфа Bълкът

    8 1 Отговор
    Барикело не би могъл да бъде във Ферари, ако Шумахер не е разрешил. Шумахер си докара целия екип от Бенетон и положи основите на тогавашния шампионски тим на Ферари, много ясно, че това е неговият отбор.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Влади

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Bълкът":

    Много сте НЕ интелигентен.
  • 9 Флинт

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Bълкът":

    Кой, какво направил, че не разбрах?
  • 10 Георги

    1 3 Отговор
    Много заблудени има, много нещо, леле. Колко лесно хората се заблуждават, като слушат пиарите на един псевдо шофьор, които насила го направиха многократен, но фалшив шампион. Той същия беше заявил, че идолът му е Тони Шумахер (немски вратар). Всички други казват, че имат идол някой пилот, но този твърди, че идолът му е вратар.