Last news in Fakti

12 Август, 2023 18:40 2 048 0

Юрген Клоп и промяната в Ливърпул…

  • юрген клоп-
  • ливърпул-
  • треньор-
  • трансфер

Новият капитан ще бъде Върджил ван Дайк

Юрген Клоп и промяната в Ливърпул… - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът Юрген Клоп приема, че промяната в Ливърпул е неизбежна, като призова обновения си тим да намери собствения си път на старта на кампанията във Висшата лига.

"Червените" се разделиха с капитана Джордан Хендерсън и Фабиньо, които напуснаха в посока Саудитска Арабия, както и с Роберто Фирмино и Джеймс Милнър. Новият капитан ще бъде Върджил ван Дайк, като ще се опита да изведе отбора по-високо от петото място, на което завърши миналия сезон. Това го остави за първи път извън Шампионската лига от сезон 2015-16, предава БТА.

Ливърпул подписа със световния шампион от Аржентина Алексис Макалистър и капитана на Унгария Доминик Собослай, като Клоп очаква и скок от младите таланти.

"Не трябва винаги да казваме: "Милнър щеше да каже това, Хендерсън щеше да каже така, а Фирмино да се усмихне". Не трябва да го правим по този начин. Това няма смисъл. Ние започваме наново с нов старт, това е вълнуващо. Всеки иска промени, защото бяхме заедно дълго време", смята германският треньор.

"Това е шанс за всички, трябва да се възползват. Всички имаме отговорности и не трябва да губим много време за израстване, а да го направим бързо. Нека не се опитваме да бъдем като някой, а най-добрата версия на себе си. Тогава имаме добър шанс да помогнем на отбора по най-добрия начин", каза още Клоп.

Ливърпул бе на път да направи най-скъпия вътрешен трансфер, като предложи 110 милиона паунда за Мойсес Кайседо, приети от Брайтън, но националът на Еквадор заяви, че предпочита трансфер в Челси и размъти водата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА