Last news in Fakti

13 Август, 2023 08:37 1 622 4

Петър Мицин стана европейски шампион на 400 метра свободен стил

  • петър-
  • мицин-
  • плуване-
  • шампион

Българинът бе най-малък от всички финалисти

Петър Мицин стана европейски шампион на 400 метра свободен стил - 1
Снимка: Официална страница на Община Сандански във Фейсбук

Българският плувец Петър Мицин постигна поредния си голям успех, след като стана европейски шампион на първенството до 23 години в Дъблин, Република Ирландия, предава БТА.

Мицин, който бе най-малък от всички финалисти и след седмица ще навърши 18 години, спря хронометъра на 3:46.16 минути. Той изпревари с близо секунда и половина ирландеца Даниъл Уайфен, който спечели сребърния медал с време 3:47.57 минути. Мицин беше втори след първите 150 метра след 22-годишния ирландец, но след това го изпревари и до края на финала не изпусна лидерската си позиция. Това е пореден голям успех за таланта, който спечели три европейски титли на първенството в Белград по-рано през годината с нов световен рекорд за юноши.

Трети остана американецът Рекс Моурър, който завърши на 1.47 секунди зад Петър Мицин.

Във финала взе участие още един българин - Йордан Янчев, който също се представи изключително добре и завърши на пето място с време 3:51.09 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими Кучева

    4 7 Отговор
    Бравос на младиягей.💋
  • 2 дедо Флашко

    9 1 Отговор
    Честито! Бравос на това можещо момче!
  • 3 Човек

    14 1 Отговор
    Браво на момчето! Не е като онзи смешник Антъни, който само лае, а не е спечелил един медал за България. Само не разбрах как на европейското първенство трети е станал американец.
  • 4 Браво!

    6 0 Отговор
    Да е жив и здрав и да ни радва още много!