Last news in Fakti

13 Август, 2023 21:32 1 854 17

Левски едва победи Ботев (Враца)

  • левски-
  • ботев враца-
  • бачев-
  • преслав-
  • победа-
  • костов

Юношата Преслав Бачев донесе успеха на „сините“

Левски едва победи Ботев (Враца) - 1
Снимка: БГНЕС

Левски постигна трудна и измъчена победа над Ботев (Враца) с 1:0 в петия кръг от efbet Лигата. В герой за "сините" се превърна 17-годишният юноша Преслав Бачев, който влезе през второто полувреме и се разписа в самия край на мача. "Сините" отново изпитваха големи трудности пред вратата на съперника и я превзеха едва минути преди края на редовното време.

Още във втората минута Ивелин Попов изпълни корнер отдясно, а капитанът на "сините" Андриан Краев стреля с глава близо до левия стълб на вратата на Ботев. Малко по-късно Луис Соарес свали топката в краката на Рикардиньо, но таранът на домакините не успя да спре топката и тя избяга при вратаря на врачани Федерико Рубио.

В 14-ата минута Цунами центрира отляво и Рикардиньо стреля силно с глава, но топката мина на сантиметри над напречната греда. В 21-ата минута Джавад Ел Джемили пробва фалцов удар с левия крак, като топката мина близо до десния стълб, но от външната страна. В 29-ата минута Ботев направи първата си добра многоходова атака, която обаче завърши с неточен шут на Чавдар Ивайлов.

В последната минута на първата част Рикардиньо се завъртя добре в наказателното поле и стреля покрай Мартин Кавдански, но ударът му бе много неточен.

Треньорът на "сините" Костов направи три промени още на почивката, като в игра влязоха Асен Чандъров, Уелтън и Илиян Стефанов на местата на Ивелин Попов, Галчев и Рикардиньо. Малко по-късно и юношата Преслав Бачев замени Асими Фадига. Левски изпусна първото си добро положение след почивката чрез Цунами, а след това Илиян Стефанов не успя да засече остро центриране на Бачев.

Левски стигна до победата в 83-ата минута. Тогава Хосе Кордоба се включи добре в атаката, комбинира с Уелтън, който му върна, като центрирането на панамеца бе спряно от Мартин Кавдански, който обаче нагласи топката на Преслав Бачев, разписал се с мощен шут отблизо – 1:0.

До края на мача Ботев се опита да стигне до попадение, а Левски пропусна две-три възможности за бързи контраатаки.

Първа лига, 5-и кръг
Арда - Локомотив (София) 1:0
Пирин - Локомотив (Пловдив) 0:1
Хебър - Ботев (Пд) 1:0
Славия - Черно море 1:5
Левски - Ботев (Враца) 1:0

Днес от 21:15 часа:
Лудогорец - ЦСКА-София

В понеделник от 19:00 часа:
Етър - Берое

От 21:15 часа:
Крумовград - ЦСКА 1948


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    18 10 Отговор
    Каменооооов! Мисиркоооо! Какво означава “едвам”??? “Ботев” се представи сериозно! “Левски” победили? Победи! Какво ми философстваш?
  • 2 7542

    10 3 Отговор
    Вярно е заглавието. Роналдо, Чандъров, Попето и други или да влизат в час или на скамейката. Два точни паса не могат да си дадат. Ботев Вр имаше чудесни възможности за гол, добре за мен, че не ги вкараха, но бяха много близо. Много брак.
  • 3 Хамрун.2022

    9 11 Отговор
    Пълен театър

    Коментиран от #5

  • 4 Бизонче

    8 1 Отговор
    2 бона за равен и 5 за победа на Герена от Уйнбет играеха пичовете от Враца. Нищо интересно по време на мача. Надмощие на Левски с много брак, грешни пасове и отигравания. Гола дойде закономерно и печените врачани се забързаха. Преди гола бавеха всички. От вратаря до изпълняващата печурка традиционно тъчовете и постоянно лежащите пациенти, не футболисти на терена. Мача свърши и печените врачани рухнаха, а бяха до една извънредна заработка, а оставаха десетина минути. 10 много скъпи минути! Палмсбет 1 : Уйнбет 0 и лека нощ!

    Коментиран от #6

  • 5 Сепси 2023

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хамрун.2022":

    Още по-голям театър
  • 6 7542

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бизонче":

    Ако ти сложа торба с пари пред теб и ти кажа: "забий в баскетболния кош", ще забиеш ли? Колкото и пари да залагат, Ботев Вр в момента нямат по-добри играчи от Левски. Въпрос е и на мотивация в Левски да потичат, все пак играха и с резервите.С тая игра как ще бием израелците, които ако и да не са големите техничари, то видяхме, че се скъсаха от тичане и желание.
  • 7 СиняПрашка

    6 15 Отговор
    ше се търкаляме, ще се въргаляме, ще провокираме, ще симулираме, 4-тото място е наше !!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Стефан Лъв

    15 2 Отговор
    Важното е че ги бихме макар и трудно и взехме трите точки.Само Левски!
  • 9 Мърльо

    11 0 Отговор
    Ето така се играе през три дни , а не само да изевяваш претенции пък отлагаше мачове!
  • 10 Гльодай гльодай

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "СиняПрашка":

    Ко стааа в Разград тройка с гарнитура на безименно треньорче и отборче! ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА

    Коментиран от #11

  • 11 Говедце

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гльодай гльодай":

    Обадиха ми се от Рязград. Нямат телефона на ментацит. Казват- не сменяйте треньорчето, сменете отборчето. Ама няма да им отварям очите, нека си ходят с розовите очила от стелажа на покрития мост в Ловеч. Ей, манталитета и традициите са нещо различно от бързото забогатяване. И всяка жаба трябва да си знае гьола. Едните са учили, а другите са се търкаляли на тепиха!
  • 12 Пепи

    8 3 Отговор
    Бонев Вр. играха с 11 защитника и се молеха за 0:0.

    Коментиран от #14

  • 13 Мим

    5 0 Отговор
    Не знам на какво се дължи,ама видях един много слаб Левски и имаха късмет,че биха на мъка.Тия треньори как ги тренират,че не ги научиха ,как да ритнат във вратата,а не на 10 метра над нея...Мача можеше да се развие и с изненада..
  • 14 Мимчят

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Пепи":

    Ако си гледал мача трябваше да забележиш,че Ботев имаха по добри положения за гол.,въпреки ,че и в защитата бяха подсилени.....

    Коментиран от #15

  • 15 Пепи

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мимчят":

    Гледах и този и онзи в Разград. Познай кой ми хареса повече.

    Коментиран от #17

  • 16 няма проблем

    4 1 Отговор
    Изглежда Левски играят честно.
    Вадят и свои юноши, които им печелят мачове.
    И за момента в ЕКТ имат 2 победи и 1 реми....

    Дано и следващия мач да свърши 1-0
  • 17 Мимчят

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пепи":

    Предполагам на лудите мача...щото на мене също..