Last news in Fakti

14 Август, 2023 12:00 1 304 0

Челси счупи британския рекорд с трансфера на Мойсес Кайседо

  • брайтън-
  • челси-
  • висша лга-
  • футбол-
  • мойсес кайседо

Всички детайли вече са оформени, като самата сделка ще бъде рекордна за британския футбол. „Сините“ ще платят сумата от 115 милиона паунда (146 милиона евро)

Челси счупи британския рекорд с трансфера на Мойсес Кайседо - 1

Челси е постигнал споразумение с Брайтън за трансфера на полузащитника Мойсес Кайседо, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо.

Всички детайли вече са оформени, като самата сделка ще бъде рекордна за британския футбол. „Сините“ ще платят сумата от 115 милиона паунда (146 милиона евро). Според Sky Sports пък, лондончани ще платят чиста сума от 100 милиона паунда, а останалите 15 ще бъдат под формата на различни бонуси.

21-годишният еквадорски национал ще премине медицинските прегледи в понеделник, след което ще подпише осемгодишен договор до 2031-а година, с опцията за удължаването му с допълнителни 12 месеца.

По този начин Челси спечели битката с Ливърпул за подписа на Кайседо. В петък „червените“ пратиха оферта от 111 милиона паунда за халфа, която беше приета от Брайтън, но самият футболист отказа да замине за Мърсисайд, тъй като желанието му бе да играе единствено за Челси. Кайседо и неговите представители останаха в Лондон, за да изчакат Челси да се разбере с „чайките“, което в крайна сметка стана факт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА