Last news in Fakti

15 Август, 2023 06:29 1 818 2

Ман Юнайтед стартира Висшата лига с трудна победа

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига-
  • уулвърхемптън

Момчетата на Тен Хаг достигнаха до успеха с 1:0 срещу Уулвърхемптън

Ман Юнайтед стартира Висшата лига с трудна победа - 1

Манчестър Юнайтед победи Уулвърхемптън трудно в първата си среща за новия сезон."Червените дяволи" не показаха най-добрата си игра и дори по-чистите положения бяха на страната на гостите.

Въпреки трудностите, момчетата на Тен Хаг достигнаха до успеха в 75-та минута. Тогава Бруно Фернандес намери с хубаво подаване Аарон Уан-Бисака, който подаде в наказателното поле. Там Варан се извиси и прати топката във вратата на Жозе Са.

До края, на Онана се наложи да спасява на няколко пъти, а в добавеното време имаше претенции за извършена дузпа от него. Такава не беше отсъдена и до ново попадение не се стигна.

Tака Юнайтед стартира с 3 точки, а "вълците'' си тръгват с гордо вдигнати глави независимо от поражението.

Началото на срещата предложи доста битка в средата на терена. Двата състава стъпваха здраво в единоборствата и се стигна до няколко нарушения на границата на жълтия картон. Алехандро Гарначо на няколко пъти се оказа на тревата, но до последствия не се стигна.

Расмус Хойлунд, който беше закупен за над 70 милиона паунда, е на трибуните на "Олд трафорд". Нападателят е с лека травма и е извън групата за мача.

Рашфорд се оказа на добра позиция след 10 минути игра. Бързият нападател се измъкна от защитата, но от малък ъгъл не успя да преодолее стража на гостите.

Първото по-сериозно положение дойде за "вълците'' в средата на пърото полувреме. Матеус Куня с индивидуални действия премина първо през Касемиро, след това през Лисандро Мартинес. Вече в половината на Юнайтед, Куня подаде към Сарабия, който моментално стреля, но топката премина в страни от левия ъгъл на вратата. Ударът се беше отклонил от футболист в "червено", но след статичното положение защитата на Тен Хаг се справи.

В 33-та минута отново Куня се оказа прекалено бърз за защитниците на Манчестър Юнайтед. Бразилецът беше изведен на стрелкова позиция и отправи хубав удар по диагонал. Онана беше преодолян, но топката подмина и вратата.

Юнайтед отговори само три минути по-късно. Рашфорд се изнесе на крилото, комбнира с Люк Шоу и той подаде в наказателното поле. Там се стигна до разбъркване и удар на Антъни, но Са се намеси.

Натискът продължи и след още минута игра се стигна до спорна ситуация. Уан-Бисака центрира към Рашфорд, чийто удар се спря в ръката на Семедо, но реферът остана безмълвен. Домакините имаха сериозни претенции, но и ВАР арбитрите не видяха нищо нередно.

Последните минути от първата част донесоха добри възможности пред Рашфорд и Варан. Първо ударът на атакуващия футболист беше блокиран, а след последвалия корнер бранителят не успя да засече доброто центриране на Бруно Фернандес.

Второто полувреме започна с голям пропуск за "вълците". Хубава бърза атака матира защитата на Юнайтед. В наказателното поле Нето получи топката и я продължи технично с пета към Куня, който като по чудо пропусна от много чиста ситуация.

Манчестър Юнайтед достигна до важното първо попадение в срещата. Бруно Фернандес с дълъг пас намери Уан-Бисака,който от въздуха върна топката успоредно на голлинията. В една невралгична зона във вратарското поле Рафаел Варан разчете най-добре ситуацията и прати топката в мрежата.

След попадението в рамките на няколко минути се стигна до напрегнати моменти пред Андре Онана. Няколко опасни удара бяха отправени към вратата, но камерунецът показа, защо са били платени толкова пари за него.

В добавеното време отново в главната роля влезе вратарят на "червените дяволи". Гостите имаха претенции за нарушение на Онана срещу Саша Калайджич, след сблъсък между двамата при въздушно единоборство. Саймън Хупър беше категоричен в решението си и не маркира нарушение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    1 1 Отговор
    с тази игра мю трябваше да загубят най малко с 0-3....проблема при съперници че не могат да реализират 100% възможности..а те бяха най малко 3 и още няколко ..а мю-та използваха само една в края на мача..С тази игра червените бабички..загатнаха че на космическо разстояние от шапмпионска титла..Браво на нови вратар...само той заслужава похвала..
  • 2 ФЕН

    1 0 Отговор
    пак със съдийска аванта !!