Last news in Fakti

15 Август, 2023 22:10 2 619 20

Зверев разпиля Григор Димитров на Мастърс турнира в Синсинати

  • александър зверев-
  • григор димитров-
  • спорт-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • синсинати

Александър Зверев, който е победител в турнира отпреди две години, се наложи над хасковлията с 6:2, 6:2

Зверев разпиля Григор Димитров на Мастърс турнира в Синсинати - 1

Григор Димитров загуби с много слаба игра първия си мач на Мастърс турнира в Синсинати. Александър Зверев, който е победител в турнира отпреди две години, се наложи над хасковлията с 6:2, 6:2.

Турнирът в американския град е единственият Мастърс, от който Григор има титла – през 2017-а. Тази година участието на Димитров се простря до едва една-единствена среща. А с нея общият му баланс срещу Зверев е вече 1:5.

Сет I

Сетът започна с подаване на Григор, който пласира ас, а след това поведе с 30:0 и с непредизвикана грешка. Имаше миг колебание, подплатен и с една двойна грешка. До края на гейма обаче Димитров не изпусна аванса си - 1:0.

Зверев също набързо поведе с 30:0 на свое подаване и въпреки един форхенд в аут, успя да се съсредоточи, за да „затвори“ на 15 - 1:1.

В третия гейм и при 30:30, Григор допусна двойна грешка. При 40:30 нашенецът не успя да вкара хубав сервис, а Зверев го затрудни максимално с ретура – Димитров прати топката в мрежата, което значеше пробив за Зверев - 1:2.

В подаването си Зверев не бе особено убедителен. При 30:15 в своя полза Зверев излезе на мрежата и допусна сериозна непредизвикана грешка за 30 равни. Впоследствие изтласка Гришо от корта , за да дръпне с 40:30, а Димитров направи и една непредизвикана грешка за 1:3.

Петият гейм започна с третата двойна грешка на Григор. Зверев натисна сериозно бекхенда на Григор, а един път го извика и на мрежата, а българинът не успя да отговори добре. Още една непредизвикана грешка пък даде два брейка на Зверев, но Димитров ги спаси, вторият от които след дълго разиграване. Нашенецът все пак показа воля и успя да съхрани подаването си – 2:3.


Третото подаване на Зверев бе и най-трудното за него до момента. Стигна се до 40:40, когато Димитров пресили два бекхенда, за да стане резултатът 2:4.

Седмият гейм в сета започна по добре познат начин – двойна грешка на Григор. При 15:15 Зверев сътвори уникален бекхенд по правата. Оттам насетне германецът почти не изпусна инициативата, пласирайки много добри ретури, с които тормозеше Димитров, за да се стигне до 2:5.

Зверев тръгна добре в гейма си и натрупа няколко силни сервиса, измежду които и ас. Именно с ас по диагонала Зверев в крайна сметка затвори – 2:6, 0:1 сета.

Сет II

Българинът започна отлично втория сет. Първият сервис му помогна да спечели подаването си бързо и убедително – 1:0.

В подаването на Зверев Григор даваше знаци за подобрение и поведе с 30:15 след едно надлъгване, което завърши с грешка на съперника. При следващото разиграване Димитров опита да действа по-агресивно и атакува, но изпрати топката в аут. Зверев бе много стабилен и изравни за 1:1.

В подаването на нашенеца първият сервис не спореше, стигна се до 15:40 и две възможности за пробив за Зверев. Последва отличен начален удар, с който първият брейкпойнт бе спасен, но при следващата топка българинът прати топката в мрежата – 1:2 и пробив.

Григор поведе с 30:0 при сервис на Зверев, а малко по-късно след прекрасно излизане на мрежата и технично отиграване стигна до два брейка. Германецът успя да се измъкне и изравни. Последваха още два добри сервиса за германеца и той поведе – 1:3.

Григор се разколеба много след допускането и затвърждаването на пробива, а наред с това и страхотен бекхенд на Зверев в критичен момент му помогна за 1:4 и втори пробив.

Саша Зверев просто не трепна при своето подаване в шестия гейм от сета и лесно взе за 1:5.

В играта на Григор се усещаше колебание. Той допусна някои нетипични непредизвикани грешки в следващия гейм, но успя да спаси брейк пойнт след добър начален удар и върна за 2:5.

Димитров започна да рискува повече и в някои моменти имаше резултат. Малко след това Зверев тръгна убедително и сложи край на мача с ас за 2:6.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    14 0 Отговор
    Мани , мани - Халапенята да му мисли тая вечер
  • 2 Няко.й

    31 4 Отговор
    Е, нормално. Кой е очаквал друго? Кой от топ 100 не е бил Гришо?
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 2 Отговор
    След този рожден ден,който дъвкахте 3 дни,григор може да закрива сезона.И на юес опен ще отпадне рано рано.Днес само 8-двойни грешки и 0-ас!първи сервис под 50%,а спасени Брек пойнт4/8....Бях ви казал нещо и за датчанина холге,ама вие не го запомнихте.......като за войната.....малко помните....След разгрома от Алкарас...холге е надолу и надолу...вече 1вите кръгове са му трудни.....
  • 4 Оставете човека

    29 0 Отговор
    Толко си може плюс това е влюбен в мамалигата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 смях

    22 0 Отговор
    Мамалигарката му е изпила силата. То си е казано, че две дини под една мишница не се носят.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мишка

    16 3 Отговор
    григор е едн@ мишк@

    Коментиран от #17

  • 10 Перо

    17 4 Отговор
    До кога ще издържаме кауна? Да се прибира в Хаскьой!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Орел

    9 0 Отговор
    Продължавам напред. Не ми беше ден.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ами да

    5 0 Отговор
    Е, няма как и тук и там!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дзверев

    4 0 Отговор
    Тоя го блъскаме,кат маче у дирек и мачкаме кат каунь с ТИР на асковската магистрала...
    Чудно ми е как е още в 500?!
  • 19 Николай Стоименов

    8 0 Отговор
    Някой да не би да е очаквал нещо друго от тоя пръдльо
  • 20 Ами

    4 1 Отговор
    За спортист не ставаш сине,щот си будалааа
    Щом акъла ти е взела някаква женааа