Last news in Fakti

6 Ноември, 2013 16:45 813 0

Славия надхитри Локото за Купата

  • славия-
  • локото-
  • литекс-
  • аматьорите-
  • купата на българия

Литекс се справи с аматьорите от Созопол

Славия надхитри Локото за Купата - 1
Снимка: БГНЕС

Славия обърна с 2:1 Локомотив (София) в първата среща от 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Домакините от Надежда поведоха през първата част с гол на Фран Сота, а след почивката "белите" направиха пълен обрат чрез Стефан Велков и Атанас Курдов.

Испанецът Сота откри резултата още в 7-ата минута. Той получи хубав пас от Марко Ранджелович в наказателното поле и без проблеми отбеляза за 1:0.

Първата сериозна възможност пред гостите се откри в края на полувремето, когато Янко Сандански затрудни вратаря Митрев с удар от далечно разстояние.

В 53-ата минута защитата на Локо Сф сякаш заспа и Славия стигна до попадение. Чавдар Янков центрира отдясно, а младокът Стефан Велев засече с глава - 1:1.

Феноменално изпълнение на Атанас Курдов в края на мача донесе успеха на "белите". Бившият нападател на Ботев разстреля от воле Божидар Митрев.

Така Славия си осигури комфортен аванс от два гола на чужд терен преди реванша, който ще се играе на 15 ноември в Овча купел.

В другата среща за деня Литекс се наложи с 2:1 като гост на аматьорите от Созопол. Попаденията реализираха Божиков (22') и Цветков (77'), а за домакините точен бе Ст. Баев (11').
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА