Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 00:31 989 0

Арсенал надхитри Дортмунд, Барса се класира

  • арсенал-
  • борусия дортмунд-
  • барселона-
  • милан-
  • шампионската лига
Арсенал надхитри Дортмунд, Барса се класира - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Арсенал записа много ценна победа над Борусия (Дортмунд) с 1:0 като гост, което го закотви на първо място в група F на Шампионската лига.

Вестфалци натискаха „артилеристите“, но след гола на Рамзи тимът на Арсен Венгер изпусна още няколко чисти положения да удвои резултата в своя полза.

След това лондончани играха самоуверено в защита и не позволиха на Борусия да изравни с финалния натиск, който упражниха.

Така „артилеристите“ се поздравиха с победа на германска почва и оглавиха групата си с 9 точки, колкото събра и Наполи след трудната си победа над Олимпик (Марсилия) с 3:2.Те обаче имат предимство в директните двубои и по-добра голова разлика.

В друг мач от груповата фаза на ШЛ, Барселона победи Милан и се класира за осминафиналите на турнира.

Успехът с 3:1 беше трети за каталунците, които събраха 10 точки след 4 мача. Милан пък ще се бори с Аякс и Селтик за второто място в класирането.

Барселона поведе от дузпа след половин час игра. Неймар падна след съприкосновение с Абате в наказателното поле и съдията Мазич от Сърбия веднага посочи бялата точка. Лионел Меси застана зад топката и изпълни със сила в центъра на вратата.

В 39-ата минута Серхио Бускетс изведе каталунците напред с 2:0. Шави центрита от пряк свободен удар и Бускетс отклони топката с глава покрай вратаря Абиати.

„Росонерите" стигнаха до попадение, но благодарение на автогола на Жерар Пике. Възлюбеният на Шакира сам си разпечата мрежата след остро центриране на Кака по тревата. Малшансът споходи Пике точно в последната минута на първото полувреме.

Веднага след почивката треньорът на Милан Масимилиано Алегри пусна голямата звезда Марио Балотели. Той обаче нищо не направи, а в 74-ата минута Алексис Санчес пропусна да довърши италианците сам срещу вратаря.

В 82-ата минута Меси вкара втория си гол за 3:1 и запуши устите на критиците си, които твърдяха, че е извън форма. Аржентинецът не се беше разписвал в 3 поредни мача.

 

Ето и всички резултати от деня в Шампионската лига:

Група "Е":

ЧЕЛСИ - ШАЛКЕ 3:0
БАЗЕЛ - СТЯУА 1:1

Група "F":

БОРУСИЯ (Д) - АРСЕНАЛ 0:1
НАПОЛИ - ОЛИМПИК М 3:2

Група "G":

АТЛЕТИКО М - АУСТРИЯ (В) 4:0
ЗЕНИТ - ПОРТО 1:1

Група "H":

БАРСЕЛОНА - МИЛАН 3:1
АЯКС - СЕЛТИК 1:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА