Last news in Fakti

24 Август, 2023 07:00 2 362 4

Меси на крачка от още един трофей!

  • лионел меси-
  • интер маями-
  • футбол

Двубоят след 120 минути игрово време завърши при резултат 3:3

Меси на крачка от още един трофей! - 1

Отборът на Интер Маями се класира на финала в турнира за Купата на САЩ след победа с дузпи срещу тима на Синсинати. Двубоят след 120 минути игрово време завърши при резултат 3:3, а при изпълненията от бялата точка клубът на Дейвид Бекъм триумфира с 5:4.

Мачът ще бъде запомнен като първия, в който Лионел Меси не се разписа в редовното време. Това определено можеше да се окаже негативно за отбора на звездния аржентинец, тъй като Синсинати поведе с 2:0 с попаденията на Лусиано Акоста (18') и Брендън Вазкес (53').

Въпреки това Меси направи нещо много по-ценно от това да трупа слава на головата си сметка, а се прояви като истински капитан и отборен играч, асистирайки и за двете попадения, с които Интер Маями изравни и прати срещата в две продължения по 15 минути. И двата гола реализира Леонардо Кампана (68', 90'+7').

В първото добавено време голмайсторът Кампана последва примера на Меси и самият той асистира на Хосеф Мартинес (93'), който осъществи пълния обрат. Играчите на Синсинати обаче не бяха казали последната си дума и 29-годишният японец Юя Кубо (114') възстанови равенството и прати срещата в нова фаза.

При дузпите Лионел Меси вече демонстрира своята безспорна голмайсторска аура и вкара откриващия наказателен удар. Примерът му последваха и следващите трима изпълнители - Фариас, Руис, Мартинес. Играчите на Синсинати също показаха железни нерви и се движеха плътно до четвъртата дузпа зад Интер Маями с попаденията на Кубо, Ариас, Сантош и Миазга.

При заключителното пето изпълнение обаче Хаглънд сбърка и даде шанс на отбора на Дейвид Бекъм да стигне до финалния успех. Именно това се случи веднага при изпълнението на следващата дузпа, с която се нагърби Кремаски, който бе безпогрешен и прати своя отбор на нов финал броени дни след като бе завоювана Купата на Лигите.

Това означава, че Меси съвсем скоро може да вдигне историческия 45-и трофей в своята кариера.

В спор за отличието в турнира за Купата на САЩ отборът на Интер Маями ще спори с победителя от другата полуфинална двойка между съставите на Хюстън Динамо и Реал Солт Лейк. Големият финал предстои да се изиграе на 27-и септември (сряда) от 23:00 българско време.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Милко

    7 1 Отговор
    Велик футболист, попадна на точното място за завършване на кариерата.
  • 3 Стига сте ни занимавали с

    4 0 Отговор
    това слабо първенство на ветерани
  • 4 славист

    2 0 Отговор
    до3- кое му е слабото на първенството,професоре?Ти сигурно не знаеш къде да гледаш.Едно момче показва какви са ни стадионите- кенефи.На американците само тревата им стига.След пет- шест години ще им дишат прахта.Ако знаеш къде,гледай и Неймар.И там става страшно....