Last news in Fakti

29 Август, 2023 14:01 1 842 7

Министър Илиев: Нургюл, ти си...

  • шахмат

Илиев я награди с почетен плакет на ММС за изключителен успех и подчерта, че както тя, така и треньорът ѝ Живко Жеков ще бъдат премирани за постижението

Министър Илиев: Нургюл, ти си... - 1
Снимка: ММС

Илиев я награди с почетен плакет на ММС за изключителен успех и подчерта, че както тя, така и треньорът ѝ Живко Жеков ще бъдат премирани за постижението

"Нургюл, ти си вдъхновение за всеки българин. Донесе ни много радост и много гордост. Показа голям ум, сърце и сила. Постижението ти е изключително, ти вече си фактор в световния шахмат и конкуренцията трябва да се съобразява с теб. Поздравявам те от името на Министерството на младежта и спорта и ти пожелавам всяка титла, към която се устремиш, да бъде твоя". С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към финалистката от Световната купа по шахмат в Баку – Нургюл Салимова. Илиев я награди с почетен плакет на ММС за изключителен успех и подчерта, че както тя, така и треньорът ѝ Живко Жеков ще бъдат премирани за постижението.
В рамките на проведената среща Нургюл сподели за предизвикателствата по време на турнира в Азербайджан и кои са следващите важни състезания, за които тя се подготвя. Министър Илиев отбеляза, че по време на Световната купа в Баку обществото ни със затаен дъх проследи ходовете на Нургюл, а постижението ѝ постави темата шахмат във фокуса на вниманието, включително стартира дискусия за изучаването му в училище.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    11 2 Отговор
    Лицемери долни !! След седмица ще я забравите !!!
  • 2 провинциалист

    11 2 Отговор
    Гледах едно интервю с Нургюл - много земен и непринуден човек. Много бих искал на нейно място да беше някой (представляващ страната), който щеше да обясни в ефир на министъра (представляващ държавата) точно къде и как да постави плакета.
  • 3 БСП на Бунището

    3 4 Отговор
    пРезидента преди известно време награди с орден "Стара планина" завършилата АОНСУ в България министър на социалните грижи на Република Кипър...АОНСУ е висш институт за Комунистически кадри в България ....

    Коментиран от #5

  • 4 Сандо

    2 1 Отговор
    Има ли още някой,който до оня ден не знаеше за съществуването и,вече да не е паднал в краката и и да не е обещал помощ?Долни утрепки!!!
  • 5 Сандо

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "БСП на Бунището":

    Ха-ха!А дали знаеш колко много твои сеашни идоли са завършили тая комунистическа люпилня или пък са преподавали там?Но както веднъж един дебеланко,тамошен кадър и днешен върл борец за права,свободи и демокрация,се изцепи виновно-оправдателно:"какво да правим,трябваше семейства да храним".Всичките ви сегашни атамани са все такива - във всяка власт ще намерят пътя към белия хляб.
  • 6 Миризлив пор

    2 1 Отговор
    Каквото и да говорим трябва и да се яде! Ако министерството е развърже кесията и не стисне федерациите да се разберат то виждам как някой на готово ще осигури на шахматистката удобен хотел за нея, близките и и треньора, възможност за развитие и подходящи спаринг партньори. Пък това че знамето ще е различно все ще го преглътне девойката.
  • 7 Борислав

    1 0 Отговор
    Браво детенце,всички се радваме на твоят успех и те обичаме.