Last news in Fakti

5 Септември, 2023 17:28 1 719 2

Даниел Дюбоа подаде жалба за загубата от Усик

  • олександър усик-
  • футбол-
  • бокс-
  • даниел дюбоа-
  • жалба

Британецът си помисли, че е успял в петия рунд, който реферът Луис Пабон прецени, че ударът на Дюбоа не е по правилата

Даниел Дюбоа подаде жалба за загубата от Усик - 1

Промоутърът на Даниел Дюбоа, Франк Уорън, финализира и изпрати своята жалба срещу отсъждането на непозволен удар в битката за световната титла на неговия човек срещу Олександър Усик. Британецът си помисли, че е успял в петия рунд, който реферът Луис Пабон прецени, че ударът на Дюбоа не е по правилата. На Усик бяха дадени повече от три минути да се възстанови и когато го направи, незабавно си върна контрола, за да спечели с нокаут в деветия рунд.

Това е момент, в който Уорън, Дюбоа и треньорът Дон Чарлз вярват, че са ги измамили за световните титли.

В интервю за Seconds Out, публикувано вчера, ветеранът промоутър потвърди, че всички доказателства се финализират и изпращат на WBA.

„Жалбата се подава днес. Това се финализира и ще бъде при тях днес според техния процес на обжалване, техните разпоредби. Така че ще го получат днес и ще трябва да го чуят”.

Уорън продължи да казва, че „най-лошият сценарий“ в съзнанието му е реванш – изглежда дори без да се има предвид, че санкциониращият орган може да реши, че резултатът остава в сила и не трябва да се предприемат допълнителни действия.

„Бих искал да направят правилното нещо и мисля, че най-лошият сценарий е да наложат реванш за битката... Ръководните органи ще трябва да решат времето до реванша. Няма причина да не бъде незабавно“.

„Не мисля, че ще обявят нулиране на резултата, тъй като са реалисти. Бих искал да го направят, но не мисля, че ще го направят”.

Страната на Дюбоа смята, че е създала достатъчно доказателства, за да заключи, че ударът е законен – нещо, което другите досега не са успели да направят.

„Той заслужава реванш. Колкото повече го разглеждате и анализирате, очевидно аз съм го правил, а също и адвокатите го разглеждат. Уважавани хора в бокса, които са неутрални, нямат нищо общо с външния свят или хейтъри или нещо подобно. Можете да демонстрирате по различни начини чрез кадри и снимки къде попадна ударът.“

Другата страна е също толкова уверена, че обжалването е безсмислено – страната на Усик казва, че има нулев шанс това да повлияе на резултата от битката.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    14 6 Отговор
    Украинците лъжат навсякъде както на фронта така и в спорта.

    Коментиран от #2

  • 2 нисък удар

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    сляп ли си ? не смесвай спорта с кирливата политика