Last news in Fakti

5 Септември, 2023 19:12 1 758 0

Назрява ли напрежение между пилотите на Ferrari?

  • сайнц-
  • шарл льоклер-
  • ferrari-
  • спорт-
  • формула 1

На моменти битката между двамата съотборника на Скудерията бе твърда, а така наречените отборни заповеди от бокса ги нямаше

Назрява ли напрежение между пилотите на Ferrari? - 1

Сезонът за Ferrari определено не е лесен. На много пъти в Скудерията сами се провалиха, дали заради проблеми с колата или грешна стратегия. Имаше много размествания по високите етажи в отбора. На Монца в неделя Карлос Сайнц имаше шанс да се бори за победата, след като стартира от полпозишън в домашното за Ferrari състезание.

Испанецът успя да удържи първата позиция само 15 обиколки обаче, а след това Макс Верстапен пое инициативата. Тогава дойде първото любопитно и дискусионно решение на Ferrari, като Сайнц не бе вкаран веднага в бокса, а бе оставен пред по-бързо движещия се съотборник, но губейки много време от нидерландеца.

Още повече спекулации и коментари породи битката между Сайнц и Шарл Льоклер в края на състезанието, като в крайна сметка испанецът се качи на третото стъпало от подиума. На моменти битката между двамата съотборника на Скудерията бе твърда, а така наречените отборни заповеди от бокса ги нямаше.

След надпреварата Сайнц каза, че не бил нарекъл тази битка забавна, но малко след това каза, че всичко в отбора е наред.

Много по-различно пък беше мнението на бившия пилот Нико Розберг.

„Не съм сигурен какво се случва между Шарл и Карлос. Малко е странно. Шарл заяви, че е била чудесна битка и ще пие по бира с Карлос. Аз обаче не съм убеден в това. Карлос в някои случаи прескачаше границата“, посочи Розберг.

Редицата коментари по темата не приключи с това. Дори бащата на Карлос Сайнц пък направи лека нападка към тима на Ferrari. Като двукратният рали шампион е останал недоволен, че от Ferrari не са използвали нареждания към пилотите, а се е стигнало до тази битка, която дори можеше да завърши с контакт между двамата.

„Интересно как през някои уикенди във Ferrari има отборна тактика, а в други ги пускат да се състезават“, отбеляза Сайнц старши, който бе на пистата Монца през целия уикенд за Гран при на Италия

„Отборът трябва някак да се оправи с това положение. Но се радвам, че Карлос прати важен сигнал към Ferrari. Той трябва да попита отбора защо понякога може да се състезават един с друг, а друг път не“, допълни испанецът.

Майката на Сайнц пък наля масло в огъня, харесвайки коментар в Инстаграм, който гласеше: „Знаете ли какво му липсва на Льоклер? Чест.“


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА