Last news in Fakti

8 Септември, 2023 15:10 2 969 5

"Може да се случи един ден, но не и докато аз съм треньор"

  • баскетбол

Сърбия с фурор на Световното, Пешич има свое мнение за натурализирането на играчи

"Може да се случи един ден, но не и докато аз съм треньор" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбия тръгна за Световното без най-голямата звезда на НБА за 2023 година - Никола Йокич, без супер гардове Василие Мицич и Милош Теодосич. Без отличните крила Никола Калинич и Алексей Покушевски, а легендарният треньор Светислав Пешич беше запитан от сръбски журналисти:

"Защо не натурализираме играч?".

74-годишният селекционер пък отговори:

"Може да се случи един ден, но не и докато аз съм треньор.

Баскетболът е глобален спорт, всичко може да се случи, но ние все още нямаме нужда от чуждестранен играч".

По-рано днес Сърбия се класира за финала на Световното по баскетбол за мъже. Играчите на Пешич разгромиха в директните елиминации силните тимове на Литва и Канада и чакат САЩ или Германия в мача за златото.

В отсъствието на цял 1 отбор звезди, сърбите разчитат на Богдан Богданович, който е настоящият лидер на тима и прави фурор на Световното и невероятен колектив. Сплав от играчи, които играят на лимита на възможностите си и заради Бориша Симанич, който ги гледа от болничното легло. Сърбинът Бориша загуби бъбрек, след сблъсък по време на турнира в Япония, Индонезия и Филипините.

Редно е за кариерата на Пешич да се отбележи, че извежда Сърбия и Черна гора до световната титла на шампионата в САЩ през 2002.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 6 Отговор
    Толкова за малката и бедна България, дето не можела поради това. Сърбия не е по-голяма и се води официално по-бедна. Че и неотдавна беше в жестока война... Ама никога не са били такава съвеЦка подлога като умствено осакатеното население тук...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да бе

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Имаш ли си представа каква световна сила сме били в спорта само до преди 20-тина годинки?
    Седми на олимпиада по медали!

    А футболът ни беше както днес им е на сърбите баскета. отбори като Олимпия Любляна и Люцерн ги смятахме за унизително слаби. При това в цялата А група нямаше нито един чужденец, а чужи скаути постоянно обикаляха наши играчи....

    Та... "савеЦки" е твоя мозък, или каквото там има в кухата ти кратунка.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "да бе":

    Браво
  • 5 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "да бе":

    БИЛИ. Когато е било въпрос на политика да покажат, че комуниста може и всичко е било позволено. След това дирижираният от другарите "преход" даде още по-ярки резултати. А сърбите СА днес. Щото се отърсиха от съвеЦките метастази, макар и кърваво.