Last news in Fakti

9 Септември, 2023 14:30 2 498 0

Футболисти на Лудогорец и Локо Сф в епицентъра на земетресението в Мароко, убило над 600 души

  • лудогорец-
  • сонко сундберг-
  • локомотив софия-
  • бабукар гайе-
  • футбол-
  • мароко-
  • земетресение

Съобщава се и за 329 ранени и приети в болници, но вероятно техният брой ще расте

Футболисти на Лудогорец и Локо Сф в епицентъра на земетресението в Мароко, убило над 600 души - 1

Защитникът на Лудогорец - Сонко Сундберг, вратарят на Локомотив София - Бабукар Гайе, както и бившият нападател на ЦСКА - Али Соу, преживяли истински кошмар с националния отбор на Гамбия в Маракеш, съобщава Gong.bg.

Утре вечер той и съотборниците му трябва да играят в мароканския град решителна среща с Конго за класиране на финалите за Купата на Африканските нации. Снощи малко преди полунощ обаче Маракеш бе ударен от земетресение с магнитус 6,8 по Рихтер и целият тим на Гамбия се изнесъл скорострелно от хотела и прекарал нощта под открито небе. Всички футболисти и треньори са невредими, но преживяли огромен стрес.


Земетресението отне живота на над 600 души, като повечето жертви са регистрирани в близките до Маракеш Атласки планини, където е бил епицентърът. Съобщава се и за 329 ранени и приети в болници, но вероятно техният брой ще расте. Трусът е усетен чак в Португалия.

Най-вероятно мачът ще преместен на друго място или ще бъде отложен. Гамбия се нуждае само от точка, за да си осигурят класиране.

Сундберг и Гайе са твърди титуляри в националния си отбор, който стигна до 1/4-финалите в предишното издание на за Купата на Африка неговият отбор стигна до 1/4-финалите, а стражът попадна сред най-добрите на своя пост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА