Last news in Fakti

12 Септември, 2023 15:51 2 627 5

"Абсолютна подигравка"

  • спорт

Скандал в спорта

"Абсолютна подигравка" - 1
Снимки: бТВ

"Абсолютна подигравка". Така треньорите на Божидар Андреев - Иван Иванов и Пламен Братойчев, определиха случилото се с национала ни вчера на Световното първенство по вдигане на тежести в Рияд.

26-годишният сливналия бе спрян от съдиите и журито по пътя към поне бронза, не зачитайки две от вдиганията му.

Вторият опит на Божидар Андреев в изтласкването на тежест от 195 килограма е зачетен от съдиите с 2:1 гласа. Впоследствие журито на състезанието, което има по-големи правомощия от съдиите, разглежда детайлно ситуацията и взема крайното решение, че има фал при изпълнението на българина.

"Решението на журито за втория опит в изтласкването беше абсолютна подигравка", каза пред bTV личният наставник на Божо Пламен Братойчев.

Андреев постигна двубой от 349 кг, въпреки двата непризнати опита.

Медалите в Категория 81 кг бяха спечелени с двубои от 356, 354 и 352 кг.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    28 1 Отговор
    Защото е българин. Нямаме лобита

    Коментиран от #3

  • 2 Само така!

    4 17 Отговор
    Ритници за ганьовците,и с двата крака!
  • 3 тренер

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Роки":

    Заради Абаджията излезе ни име на алхимици и "върви доказвай, че нямаш сестра"

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "тренер":

    Това, което правеше Абаджиев, не е допингова химия. А западните състезатели не ги хващат, просто защото ползват модерни медикаменти, които не оставят следи.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "тренер":

    Заслугата за изхвърлянето на отбора по щанги на Българи на олимпийските игри в Сеул е на "БРАТУШКИТЕ" ...Никой елитен спортист не може вземе КОНСКИ ДОЗИ диуретик хей така. Пробите с урина се манипулират от специално подготвени професионалисти...което се доказа на зимната олимпиада в Сочи.