Last news in Fakti

13 Септември, 2023 07:41 7 703 9

Скандал в тениса: В Румъния са бесни, легенда намеси САЩ

  • тенис

Настасе смята, че има двоен аршин в тениса

Скандал в тениса: В Румъния са бесни, легенда намеси САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

77-годишният румънски тенисист Илие Настасе, бивш номер едно в света, беше сред първите, които излязоха с реакция за четиригодишното наказание на Симона Халеп заради допинг скандал.

"Наказанието щеше да бъде по-леко, ако тя беше американка", каза Настасе за румънската телевизия TVR1 и добави, че Халеп трябва да обжалва, предава БТА.

В Румъния има вълна от гневни коментари относно решението на Агенцията за борбата с допинга към Международната федерация по тенис.

Халеп даде положителна проба след отпадането си в първия кръг на Откритото първенство на САЩ през 2022 година за забранената субстанцията "роксадустат", която подпомага увеличаването на червените кръвни телца. Тя категорично отрече умишлена употреба на веществото и предположи, че то може да е попаднало в тялото ѝ от замърсена хранителна добавка.

Румънката беше с временно спрени състезателни права от 21 октомври 2022 година. Второто обвинение е свързано с нередности в биологичния ѝ паспорт, визира БТА.

31-годишната Симона Халеп е бивша номер 1 в световната ранглиста.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият влах

    20 10 Отговор
    Сигъ е забравил как самите американци отнеха всичко на колездача Армстронг.
    А Марион Джоунс даже вкараха в затвора.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лош

    47 6 Отговор
    Вярно е. Има двоен аршин. Американците санкции не ги ловят дори да са тъпкани с всичко забранено. САЩ правят войни, но тяхните спортисти участват във всички спортни състезания. А виждаме какво става с руските спортисти.
  • 4 Леля Гошо

    33 1 Отговор
    Американците вече си вадят медицинско че са болни от астма и федерацията официално им разрешава да се "лекуват".
  • 5 глоги

    30 2 Отговор
    Това е гавра със Симонка!
  • 6 урко

    26 1 Отговор
    По принцип може и да са прави румънците донякъде, но тази специално Халеп, не я съжалявам. Спомням си как тя плюеше озлобено по Шарапова, която също беше наказана понеже пропуснала да се сети, че един от медикаментите, които взема, преди няколко месеца станал забранен.. Тогава тя настояваше за строги наказания и не искаше да дават уайлд кард на рускинята след като и изтече наказанието. И сега какво стана? Симончето и тя гълтала. То е ясно, че всички гълтат. Оправданията и са смешни "взела добавка, която била замърсена без тя да знае" Само дето е трябвало да изгълта 1 кофа от добавката за да даде такава проба. Изобщо честния спорт е химера
  • 7 Дааа

    14 0 Отговор
    Една от фаворитките взима допинг преди опъна и отпада още в първия му кръг. Мн съмнително, мн странно и никаква логика.
  • 8 геноцид

    20 0 Отговор
    За сестра Уилямс и дума няма да става ....................
  • 9 чичо доктор

    16 2 Отговор
    А на американците пробите паднаха и се счупиха