Last news in Fakti

13 Септември, 2023 14:03 4 756 5

Германска легенда с интересни думи за Емил Костадинов

  • футбол

Хелмер се стряска от "Васил Левски" и Коща

Германска легенда с интересни думи за Емил Костадинов - 1
Снимка: БГНЕС

Европейският шампион с Германия Томас Хелмер не желае да му се припомня срещата между Бундестима и България от 7 юни 1995 г. Това стана ясно от разговора между легендата на Байерн (Мюнхен) и българския футболен общественик Кирил Евтимов по време на афтърпартито след благотворителния мач между ветерани на баварците и Челси на "Стамфорд Бридж".

На 7 юни 1995 година Германия поведе на Националния стадион "Васил Левски" с 2:0, но България обърна резултата и спечели с 3:2. Победния гол вкара Емил Костадинов, който влезе като резерва и спечели дузпата, която Христо Стоичков реализира за 2:2.

"Не ми припомняй онзи мач и Емил Костадинов. Тогава въобще не очаквахме, че той ще играе. Знаехме, че е контузен и очаквахме само да запълва групата за мача. След това влезе и обърна резултата", сподели Хелмер пред Евтимов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3343

    23 0 Отговор
    Бяха години ако не победим Франция или Италия в София обявявахме тридневен национален траур
  • 2 жалък е

    17 3 Отговор
    А сега Костадинов е един от килърите на БГ. футбол на чело с алкохолик !!
  • 3 Опа

    11 0 Отговор
    Някой знае ли какво работи в БФС?

    Коментиран от #4

  • 4 безпартиен

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Опа":

    Взима заплата! А заплатите на президента на БФС,на членовете на УС,на съдийската комисия,на президентите на всички спортни федерации и служители са ТАЙНА ПО-ГОЛЯМА И ОТ ДЪРЖАВНА ТАЙНА!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Д. Иванков

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "безпартиен":

    Боби Близнака никога не се е оплаквал от липса на пари. На 3-мата с Йовов (и Букарев) баце ни хариза 80 милки от "Хемус", за мене - 8. За другите не знам кви пари взимат, предполагам, че са под мильон.