Last news in Fakti

15 Септември, 2023 12:30 2 418 3

Боксьор спечели мач за първи път след 49 загуби

  • джейк полард-
  • бокс-
  • боксьор-
  • спорт

По професия – ковач, който подковава коне – Полард премина през въжетата на легендарната зала York Hall преди почти два месеца за своето петдесето професионално състезание без победа за името си

Боксьор спечели мач за първи път след 49 загуби - 1

След поредица от последователни поражения, феновете често бързат да отпишат един боец, но през юли Джейк Полард доказа, че никога не можеш да отхвърлиш трудолюбив, издръжлив противник, който има неукротим манталитет. По професия – ковач, който подковава коне – Полард премина през въжетата на легендарната зала York Hall преди почти два месеца за своето петдесето професионално състезание без победа за името си.

Там той се изправи срещу дебютанта Луис Смитсън в първия двубой на картата и осигури нещо невиждано за него, когато реферът вдигна ръката му и по този начин сложи край на рекорда 0-49 на йоркширеца.

Говорейки пред Boxing Social след победата си, скромният 31-годишен боксьор сподели облекчението си, но призна, че победата е просто „още един ден в офиса“, що се отнася до него.

„За мен не беше много по-различно, беше още един ден в офиса. Не ме разбирайте погрешно, беше хубаво да кажа на сина си, че съм спечелил за първи път, но имаше много други битки, които хората смятаха, че съм спечелил или поне завършил наравно. Все пак се забавлявах с битката и двамата напуснахме ринга без сериозни контузии, това е най-важното за мен.”

Има много хора в спорта, за които е ясно, че са „родени бойци“. Точно такъв е и Полард. Това се вижда от ненадминатия му дух да продължи да преследва кариера като професионален боксьор, въпреки че има толкова много загуби.

„Наслаждавам се да се бия, без значение какъв е резултатът. Има определено усещане, което е по-добро от победата за нас, калфите, и това е, когато си на ринга с най-добра перспектива, който е бил на лагер, има спонсори, диетолози и всичко, което можеш да пожелаеш, и те наистина правят всичко възможно, за да ви измъкнат оттам, но на последния гонг все още сте изправени, след като сте взели най-доброто, което могат да предложат. Това чувство е невероятно, по-добро от победа. За нас, калфите, решението на рефера или съдиите няма значение. Ако се наслаждаваме на битката и се справяме добре, тогава сме щастливи, не очакваме да вземем решението.”

Както при много други „калфи“ в спорта, има част от Джейк Полард, която вярва, че рекордът му не заслужава неговите умения. Той не изключва възможността да натрупа още няколко победи в близко бъдеще, след като получи първата под колана си. Въпреки това, след като се е боксирал от категория петел до лека категория и навсякъде между тях, Полард признава, че ще има повече шансове, ако се бие в оптималната си категория - муха.

С петдесет професионални двубоя на негово име в кариера, която обхваща само пет години, Полард се стреми да остане толкова активен, колкото винаги и да остане в спорта за дълго време, с тръпката на публиката и нервите на бойна вечер. Засега Полард ще продължи да тества някои от бъдещите перспективи на Обединеното кралство и би било разумно да не пренебрегват незабавно разпознаваемия бойец с конска опашка. Той не е тук само за да бъде побеждаван - не всеки път.

„Да стигна до сто битки би било брилянтно, но нямам цел, просто ще продължа да се бия, докато наистина мога. Ако забележа, че здравето ми се влошава или започна да понасям много наказания на ринга, тогава бих го отрекъл. Но докато продължавам да се наслаждавам и все още давам забавни битки на публиката, ще продължа“.

Джейк Полард за съжаление загуби следващата си битка - по точки от Джак Хюз миналия уикенд. Въпреки това, той се изправя отново срещу Луис Смитсън на 16 септември в ъндъркартатата на картата на Принс Пател в Harrow Leisure Centre.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горкият

    3 0 Отговор
    Всеки на неговото място би се захванал с нещо друго!
  • 2 Денди

    3 0 Отговор
    Пуснене го срещу шампиона, да го приключи веднъж завинаги!
  • 3 И.а

    2 0 Отговор
    Важно е да не се отказваш, работи и тренира и е за пример, а не за съжаление.