Last news in Fakti

17 Септември, 2023 18:27 1 464 7

Карлос Сайнц донесе първи успех през сезона за Ферари

  • карлос сайнц-
  • формула 1-
  • верстапен-
  • хамилтън

Сложи край на доминацията на Макс Верстапен

Карлос Сайнц донесе първи успех през сезона за Ферари - 1
Снимка: БГНЕС

Карлос Сайнц донесе победа на Ферари в състезанието за Гран При на Сингапур във Формула 1, след като изпревари Ландо Норис (Великобритания) от отбора на Макларън и Люис Хамилтън от Мерцедес, предава БТА.

Сайнц спечели вчерашната квалификация за място, а също така доминираше и в свободните тренировки в предишните дни. Той започна като фаворит днес и нито за момент не изпусна лидерската позиция, за да завърши в крайна сметка на 0.812 секунди пред Норис. Това е първа победа през сезона както за испанския пилот, така и за отбора на Ферари и те прекъсват серията от 10 поредни успеха на световния шампион Макс Верстапен и на отбора му Ред Бул. Освен десетте поредни победи на нидерландският пилот, Ред Бул като отбор бяха спечелили 14 от последните 15 състезания и днес трябваше да приемат успеха на Ферари като край на техните серии.

Третото място зае седемкратният световен шампион Люис Хамилтън от отбора на Мерцедес, който се качи на подиума буквално в последния момент. Той се бореше за тази позиция със съотборника си Джордж Ръсел, но Ръсел се заби в стената точно на старта на последната 62-а обиколка днес. И това позволи на Хамилтън да се нареди трети с изоставане от 1.269 секунди.

Макар че контролираше състезанието от първата му обиколка, най-критично стана за днешния победител в последните четири завъртания. Той съобщи по радиото на отбора си, че предните му гуми са силно износени и има сериозна опасност да му предизвикат проблеми. Но нямаше вече никакво време нито пък възможност за смяна и той успя да запази това първо място. Времето на победителя днес е 1:46:37.418 часа.

Четвърто място зае вторият пилот на Ферари – Шарл Льоклер (Монако), а топ 6 допълниха Макс Верстапен (5) и Пиер Газли (Алпин). Верстапен приключи с изоставане от 21.441 секунди от днешния победител.

В генералното класиране Верстапен остава начело с 374 точки, пред Серхио Перес с 223 и Хамилтън със 180. Сайнс-младши е на 5-о място след успеха си днес със 142 точки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    8 1 Отговор
    Записахме се и почти не се бихме сами.
    А, Люклер беше пренесен в жертвоприношение за тази победа!
  • 2 Победа

    6 0 Отговор
    Победител отново е испанец.
  • 3 све

    16 0 Отговор
    Страхотен Сайнц ! Много умно каране ! Накрая помагайки на Норис, спаси и себе си ! Поздравления и за Норис ! Форца Ферари !

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Смешна писта

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "све":

    Какво умно каране, тази писта е смешна. Такива писти нямат място във Ф1 както и Монако, Унгария. Той човека си направи едно лежерно каране щото на тази писта трябва да спреш да те изпреварят. И аз съм фен на Ферари, но тази победа не значи нищо.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.