Last news in Fakti

17 Септември, 2023 20:14 826 3

Локо (Пд) взе минимална победа срещу 10 от Етър

  • локо пловдив-
  • етър-
  • евандро-
  • червен картон

Единственото попадение вкара Евандро в добавеното време на първата част

Локо (Пд) взе минимална победа срещу 10 от Етър - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Локо (Пд) продължи победния си ход в Първа лига, побеждавайки с 1:0 като гост игралия с човек по-малко повече от час Етър. Единственото попадение вкара Евандро (вдясно) в добавеното време на първата част. Червен картон пък беше показан на Мариян Иванов от домакините заради фаул срещу Георги Минчев, предава БТА.

Освен късния гол, за който домакините имаха претенции, че е след нарушение, и червения картон, срещата предложи и отменен гол на Локомотив (Пловдив). Съдиите не зачетоха топката в мрежата след удар на Бабакар Дион заради засада.

Още в 5-ата минута домакините от Етър можеха да открият резултата. Николай Янков отне топката в центъра и пусна на дясно към включилия се Кольо Станев. Фланговият футболист напредна и влезе в наказателното поле, но ударът му по земя мина до страничната греда. В 20-ата минута обаче и Локомотив можеше да излезе напред, но Димитър Илиев направи много сериозен пропуск, след като излезе сам срещу вратаря. Той опита да го прехвърли с копване, но нелепо изпрати топката в другата посока.

Срещата се разви лошо за домакините и те трябваше да продължат с 10 играчи на терена след 27-ата минута. Съдията Ивайло Ненков извади най-напред жълт картон на капитана на домакините Мариян Иванов заради фаул срещу Георги Минчев. Той обаче беше извикан от колегите си от стаичката за видеоповторения (ВАР), които го накараха да преразгледа ситуацията на монитора до терена. Това промени решението на Ненков и той изгони опитния централен бранител.

Две минути след изтичането на добавеното време на първата част съдията все още не беше дал край. Локомотивци отнеха топката от Валери Христов, Димитър Илиев намери Евандро, който с левия крак от 10-ина метра прати топката в горния десен ъгъл – 1:0.

Въпреки че бяха с 10 души, „болярите“ опитаха да окажат съпротива през второто полувреме. В 71-ата минута обаче те се спасиха от втори гол, след като попадение за 0:2 на Бабакар Дион беше отменено заради засада.

Етърци не се отказваха и в последните минути също потърсиха гол. Отново атака на Кольо Станев завърши с центриране към Моран. Панамецът свали топката на Мартин Тошев, но опитният нападател прати топката над гредата.

Първенство на България по футбол, срещи от 9-ия кръг на Първа лига:
Арда 1924 (Кърджали) - Ботев (Вр) 4:0
Черно море - Берое 2:0
Славия - Локо (Сф) 1:2
Лудогорец - Ботев (Пд) 2:2
Етър - Локо (Пд) 0:1

В неделя:
ЦСКА-София - ЦСКА 1948 (20,15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Хебър - Пирин
Крумовград - Левски


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма такава държава

    2 2 Отговор
    КОГА НАЙ НА КРАЯ ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ВЛЕЗНЕ В ФУТБОЛА ?? ТАЗИ ПОМИЙНА ЯМА НЯМА ДЪНО .ТОТО НЕ СПИРА

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Жълта дърнака на Шиши

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Няма такава държава":

    За Лудогорец и БотевЪ6 говориш нали?
  • 3 Прокуратурата

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Няма такава държава":

    Да. Славия и чичо Венци, микрендкото джудже, Левски и Ботев с милионите безнаказано дългове...отдавна трябваше да са разследвани.
    Последен промер вчерашния цирк в Разград