Last news in Fakti

17 Септември, 2023 22:18 1 431 3

Рамазанов спечели първи медал за България на световното по борба в Белград

  • борба-
  • белград-
  • рамазанов

Георги Вангелов ще има шанс да се бори за бронз

Рамазанов спечели първи медал за България на световното по борба в Белград - 1
Снимка: БФ Борба

Рамазан Рамазанов е първият медалист за България на световното първенство по борба в Белград, след като националът в свободен стил стигна до бронзово отличие в неолимпийската категория до 70 кг., предава БТА.

Рамазанов срещна на финала за 3/5 място Ерназар Акматалиев от Киргизстан, който печели медали на две поредни световни първенства. На третото той обаче отстъпи на българския национал. Схватката започна с две точки на Рамазанов, който взе рано преднина и завърши с предимство първата част на схватката.

Европейският вицешампион добави към актива си и движение за четири точки, което допълнително увеличи шансовете му за успех. Акматалиев спечели късно четири точки срещу българския национал за 4:6, но Рамазанов отговори с още две и затвори схватката.

По-рано в турнира Рамазанов надви последователно Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2. До полуфиналите той бе най-резултатният борец в категорията, но там българският национал отстъпи с 2:13 на Амир Яздани (Иран).

Утре и Георги Вангелов ще има шанс да се бори за бронз, но през репешажи в олимпийската категория до 57 кг.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    2 5 Отговор
    A с Кадиров какво стана? Ще хапваме ли жито?
    Мммм житооо😋
  • 2 Един БЪЛГАРИН

    4 3 Отговор
    Рамазан Рамазанов......много българско ми звучи

    Коментиран от #3

  • 3 Я виж

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Един БЪЛГАРИН":

    Ми те българите кат не ги бива Рамазановци,Кадировци,Нургюл и т.н. ще печелят вместо тях.По кадърните демек