Last news in Fakti

29 Септември, 2023 09:55 1 724 0

Григор Димитров с фантастичен обрат срещу американец в Пекин

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • пекин-
  • макензи макдоналс

Българинът победи Макензи Макдоналс с 2:6, 7:6, 6:1

Григор Димитров с фантастичен обрат срещу американец в Пекин - 1

Григор Димитров стартира с победа в първия кръг на силния тенис турнир от сериите ATP 500 в Пекин. Българинът победи Макензи Макдоналс с 2:6, 7:6, 6:1 след фамозен обрат във втория сет, котаго изоставаше с 1:5.

Гришо започна неузнаваемо и загуби с 2:6 в първия сет само за 32 минути. Слабата му игра и в следващия доведе до изоставане с 1:5, но след това българинът като че ли възкръсна и спечели шест последоватени гейма, за да направи фантастичен обрат - 7:6.

Димитров има три мача с Макдоналд, като води на американеца с 2-1 победи в преките сблъсъци. За последно двамата се срещнаха на турнира във Вашингтон по-рано през годината, като Гришо постигна двусетов успех. Победата на Макдоналд е от Мастърса в Маями миналата година, а първият им двубой се игра на Аустрелиън Оупън през 2018, когато 32-годишният хасковлия записа труден петсетов успех.

Българинът е бивш финалист в Пекин от 2016, когато загуби в спора за трофея от Анди Мъри с 4-6, 6-7 (2). Победителят от мача Макдоналд - Димитров ще се изправи на осминафиналите срещу един измежду третия поставен в схемата Холгер Руне или канадеца Феликс Оже-Алиасим.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА