Last news in Fakti

29 Септември, 2023 17:04 661

Най-доброто от българския баскетбол ще продължи да радва зрителите на MAX Sport

  • а1-
  • баскетбол

А1 и НБЛ удължиха своето партньорство и първенството, Купата и Суперкупата по баскетбол ще се излъчват по спортните канали MAX Sport и през следващите три сезона

Мачове от Националната баскетболна лига (НБЛ) ще продължат да се излъчват по MAX Sport през следващите три сезона. Спортните канали са домът на българското първенство по баскетбол от сезон 2020/2021, като отново ще бъдат излъчени мачове и от турнира за Купата, и Суперкупата на страната.

Участие в българския баскетболен елит през 2023/2024 ще вземат 12 отбора. Новият тим в НБЛ е Миньор 2015, който спечели правото да играе сред най-добрите български клубове през миналия сезон, завоювайки титлата на ББЛ А група.

Новият сезон ще донесе и промени във формата на първенството. В първия етап ще бъдат изиграни 22 кръга, в които отборите ще се срещнат всеки срещу всеки при разменено домакинство. След това отборите ще бъдат разделени на две групи по шест тима. Във втория етап ще изиграят още по десет мача и първите осем отбора ще се класират за плейофите.

Каналите на А1 ще излъчват по две от най-интересните срещи на кръг от редовния сезон на НБЛ и плейофите на първенството. Мачовете ще се излъчват в понеделник и неделя, а зрителите ще имат възможност да гледат и студийната програма преди и след срещите. По време на целия сезон най-актуалните имена от българския баскетбол и утвърдени експерти ще гостуват на MAX Sport, за да споделят своите очаквания, прогнози и анализи на представянето на отборите от НБЛ.

Първият мач от новия сезон ще бъде за Суперкупата на 1 октомври, който ще противопостави миналогодишния шампион Балкан Ботевград и носителя на Купата на България Левски. Мачът ще се излъчи по MAX Sport 1 от 18:00 часа. Редовният сезон в първенството започва на 8 октомври с мача между Спартак Плевен и Академик Пловдив - от 13:00 часа по MAX Sport 2.

Освен срещите от НБЛ феновете на баскетбола могат да гледат по MAX Sport и най-добрите турнири в Европа – Евролигата и Еврокупата. Към настоящия момент богатото съдържание на каналите включва и футболни първенства и турнири – UEFA Шампионска лига във вторник, Лига Европа, Лига на конференциите, испанската LaLiga, италианската Серия А, нидерландската Ередивизи, Купата на Франция, Копа Либертадорес, Копа Судамерикана. Извън футбола зрителите могат да гледат всички най-интересни тенис турнири от сериите ATP, италианското първенство по волейбол SuperLega, най-добрите турнири на FIVB и CEV за жени и мъже, Диамантена лига, UFC, MotoGP, WRC, NASCAR, NHL, избрани боксови галавечери и др.