Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 22:17 1 162 0

Атлетико Мадрид пречупи Фейенорд след два обрата

  • атлетико мадрид-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • фейенорд

Испанският тим изравняваше с голове на Алваро Мората (12) и Антоан Гризман (45)

Атлетико Мадрид пречупи Фейенорд след два обрата - 1

Атлетико Мадрид постигна трудна победа с 3:2 над Фейенорд. Срещата беше от група Е на Шампионска лига. Ротердамци на два пъти повеждаха след автогол на Марио Ермосо в 7-ата минута и гол на Давид Хацко в 34-ата минута. Испанският тим изравняваше с голове на Алваро Мората (12) и Антоан Гризман (45). Победният гол за "дюшекчиите" вкара Алваро Мората в началото на второто полувреме.

Така Атлети събраха 4 точи и поне временно излязоха начело в класирането. Фейенорд е трети с три точки.

Срещата започна отлично за гостите, които поведоха в 7-ата минута. Тогава Куентен Тимбер изведе Аясе Уеда на стрелкова позиция. Японецът отправи удар, който беше спасен от Ян Облак, но топката се удари в Марио Ермосо и влезе във вратата за 0:1.

В 12-ата минута "дюшекчиите" успяха да изравнят. След грешка на Матс Вайфер, топката попадна в Алваро Мората и той отбеляза. Първоначално попадението бе отменено заради засада на Саул Нигес, но повторенията показаха, че той не оказва влияние върху играта и голът бе зачетен след намесата на ВАР.

В 34-ата минута нидерландският шампион стигна до втори гол. Давид Ханцко беше оставен непокрит след центриране от статично положение. Словакът отправи удар, който беше спасен от Облак, но при добавката защитникът вкара за 1:2.

В продължението на първата част Атлетико за втори път изравни. Самуел Лино отправи удар след центриране в наказателното поле на гостите. Вратарят спаси, но Антоан Гризман с акробатично изпълнение прати топката във вратата за 2:2.

Две минути след подновяването на играта "дюшекчиите" направиха пълен обрат. Алваро Мората засече подаване от десния фланк и направи Тимон Валенройтер безпомощен. В 61-ата минута ротердамци бяха близо до изравняването. Янкуба Минтех изведе Калвин Стенгс, но неговият удар бе спасен от Облак. Само три минути по-късно Пайшао отправи нов опасен изстрел, който мина малко над напречната греда.

Фейенорд продължи да бъде по-активният отбор и в 71-ата минута нов удар на Пайшао премина близо до целта. Две минути след това Облак се справи с удар на Минте, който беше останал сам срещу него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА