Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 13:30 2 810 1

УЕФА взе спешно решение след скандал по оста Русия – Украйна

  • уефа-
  • футбол-
  • русия-
  • украйна

В часовете преди началото на двубоя европейската футболна централа внезапно извади сърбина от ролята му за срещата в Белгия и го замени с нидерландеца Ян Вегереф

УЕФА взе спешно решение след скандал по оста Русия – Украйна - 1

УЕФА спешно промени наряда за мача от Шампионската лига между Антверпен и Шахтьор (Донецк). Причината за това се дължи в първоначалното назначение на Милорад Мажич за съдийски наблюдател на двубоя, ръководен от словенеца Раде Обренович.

В часовете преди началото на двубоя европейската футболна централа внезапно извади сърбина от ролята му за срещата в Белгия и го замени с нидерландеца Ян Вегереф. Смяната на Мажич се дължи на скандал по оста Русия – Украйна заради войната между двете държави.

Милорад Мажич е шеф на Съдийската комисия към Руския футболен съюз. Именно това принуди УЕФА да промени първоначалния наряд и замени сърбина, който беше сред най-авторитетните съдии в Европа преди няколко години.

Както е известно, в сряда вечерта Шахтьор (Донецк) направи обрат от 0:2 на почивката и спечели с 3:2 гостуването си на Антверпен. Данило Сикан реализира два гола за успеха. Тоби Алдервейрелд пропусна дузпа за Антверпен в седмата минута на добавеното време.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 3 Отговор
    Цървена Звезда вече втори мач разнася из европейските терени генералния си спонсор на екипите си - ГАZПРОМ