Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 09:30 962 0

Милан с измъчен успех над Дженоа, в мач с двама изгонени вратари

  • милан-
  • дженоа-
  • футбол-
  • серия а

Единственото попадение в двубоя бе дело на Кристиан Пулишич в 87-а минута

Милан с измъчен успех над Дженоа, в мач с двама изгонени вратари - 1

Милан победи Дженоа с 1:0 в мач от 8-я кръг на Серия А. Единственото попадение в двубоя бе дело на Кристиан Пулишич в 87-а минута. Двубоят не бе атакуващ, като двата тима и малко чисти възможности пред себе си. В добавеното време вратарят на Милан Менян бе изгонен с директен червен картон, а Жиру застана под рамката на вратата. Минути след това стражът на Дженоа също бе изгонен след втори жълт картон за закъсняло влизане. С тази победа Милан е вече 1-и в класирането с 21 точки на сметката си, а Дженоа остава 15-и с 8 пункта на сметката си.

В 9-а минута един от играчите на Дженоа бе съборен в наказателното поле, като имаше сериозни претенции за дузпа, но главният арбитър посочи играта да продължи. Първото полувреме бе лишено изцяло от голови положения, като имаше само един точен удар и той бе на сметката на Милан, но и двата отбора не бяха не успяваха да създадат нещо опасно.

Втората част започна по-сходен начин, независимо, че Пиоли опита да освежи атаката си със смени на полувремето, пускайки Рафаел Леао и Кристиан Пулишич. Милан вдигна темпото и имаше няколко възможности да отбележи, като Леао в 65-а минута се извиси над защитниците и пласира мощния си удар с глава под напречната греда, но Хосеп Мартинес беше подготвен и успя да спаси.

В 87-а минута Кристиан Пулишич получи чудесна топка на чиста позиция, а националът на САЩ не се поколеба, като овладя добре с първото докосване, а след това изстрелът му влетя в долния десен ъгъл - 1:0 за Милан. Попадението бе около пет минути разглеждано заради съмнения за игра с ръка, но в крайна сметка голът бе зачетен.

В деветата минута на добавеното време вратарят на Милан Майк Менян удари с коляно нападател при отскок, за да хване топката, а съдията преразгледа сам ситуацията на ВАР монитора, преди да реши да изгони с директен червен картон стража на "росонерите", който бе видимо изненадан от решението, а Оливие Жиру застана под рамката на вратата на гостите.

Играта бе подновена с пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но футболист на домакините стреля, а след получилия се рикошет топката се отби от напречната греда и излезе в корнер. Вратарят на Дженоа се включи при един от корнерите, но извърши нарушение, след като закъсня със своето влизане и също получи жълт картон, който бе негов втори, като титулярните вратари и на двата отбора вече бяха изгонени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА