Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 06:30 1 985 10

Везенков записа много силен неофициален дебют със Сакраменто в НБА

  • александър везенков-
  • сакраменто кингс-
  • нба-
  • баскетбол-
  • спорт

"Кралете" загубиха първия си предсезонен мач от Торонто Раптърс с 99:112

Везенков записа много силен неофициален дебют със Сакраменто в НБА - 1

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков записа много силен неофициален дебют с екипа на Сакраменто Кингс в НБА. "Кралете" загубиха първия си предсезонен мач от Торонто Раптърс с 99:112 (35:35, 20:34, 19:26, 25:17), но това няма голямо значение, защото българският национал се възползва от възможността и въпреки че влезе в игра за първи път чак в средата на третата четвърт, се превърна в топреализатор на "кралете" със своите 12 точки за 11 минути на терен, добаввяйки 2 борби и 1 асистенция при 4/7 стрелба от игра, включително 2/4 от тройката!

Везенков влезе на терена в доста неприятен за своя отбор момент - в средата на третата четвърт, когато мачът се развиваше катастрофално и Торонто водеше с 26 точки при 57:83. Националът ни обаче реализира първия си опит от тройката в мача и се открои сериозно в нетрадиционна петица, тъй като заедно с него на терена бяха играчи като Кеслър Едуардс и Алекс Лен. Везенков нито за минута не игра заедно със звездите на тима Ди'Аарън Фокс и Домантас Сабонис, нито пък с някой от другите титуляри, но това не му попречи да стане най-резултатния играч на калифорнийци.

Като цяло бе доста изненадващо, че Майк Браун не заложи на Везенков в по-ранен етап от двубоя, тъй като в един момент в първата четвърт на терена беше втората петица на тима. В нея на високите позиции попаднаха Трей Лайлс и ДжаВейл МакГий, които се представиха меко казано неубедително срещу по-атлетичните си съперници. До голяма степен мачът вече бе загубен, когато Везенков се появи на паркета, но страхотните му изяви в неофициалния му дебют със сигурност ще дадат сигнал на Майк Браун и неговия щаб.

Баскетболистите на Майк Браун не се притесняваха да атакуват подкошието на домакините в началото на мача и с агресивна игра в офанзивен план "кралете" поведоха с 4:10. Отборът на Торонто закъса допълнително заради третото лично нарушение на Денис Шрьодер, а от другата страна Кингс продължаваха да се радват на безпроблемен старт на мача - 13:20 в тяхна полза в средата на първия период. При оставащи четири минути от частта дойдоха и първите по-сериозни ротации в отбора на Кингс - по едно и също време Крис Дуарте, Трей Лайлс и ДжаВейл МакГий се появиха на терена, като заедно с Дейвиън Мичъл и Малик Монк оформиха "втората петица" на Сакраменто. И двата отбора поддържаха високо темпо и солидна успеваемост при стрелбата, които доведоха до резултат 35:35 след края на откриващата част.

Втората четвърт също започна без наличието на Везенков на терена, който междувременно окуражаваше съотборниците си от пейката. Канадците пък направиха обрат, а завърналият се на терена Шрьодер им помогна да поведат с 44:39 три минути след началото на втората част. Тук вече титулярите на Торонто отново бяха на паркета, докато Майк Браун продължаваше да залага изцяло на втория си състав, преди и той да реагира с връщането на всеки един от петимата си титуляри. Равносметката засега бе такава, че алтернативният състав на Кингс бе с +/- между -9 и -12, губейки цялата натрупана преднина на отбора. Торонто вдигна оборотите в края на полувремето и с чудесна серия от 18:5 направи преднината си двуцифрена при 69:55 преди началото на третата част.

Втората петица на Сакраменто отново влезе на паркета, но това отново се превърна в неуспешен ход за Майк Браун, тъй като Раптърс откриха второто полувреме с четири поредни точки и така дръпнаха със 73:55. В средата на третата четвърт най-сетне дойде моментът Везенков да направи своя неофициален дебют за новия си тим. Българинът не се нуждаеше от много време, за да остави своя отпечатък в мача, като около минута по-късно стана автор на първата си тройка от първия си опит зад дъгата за 62:83.

Най-полезният играч в Евролигата продължаваше да демонстрира точния си мерник и да бъде един от малкото състезатели на "кралете", които заслужават добри думи в контролата, отиваща към поражение. Само за 11 минути на терена Александър Везенков се превърна в най-резултатния играч на своя тим, след като записа 12 точки, 2 борби и 1 асистенция при 4/7 стрелба от игра, включително 2/4 от тройката. Бившият играч на Олимпиакос имаше +/- от +4 в срещата - един от най-високите в своя отбор. Сакраменто обаче така и не можеше да спре своя съперник, който поддържаше висока успеваемост и заслужено водеше убедително, въпреки отличния неофициален дебют на Везенков - 102:80 след втория точен изстрел на българина в мача.

При оставащи около седем минути от редовното време Везенков се завърна на пейката, като на терена за Кингс останаха хората с по-незабележима роля в състава като Джеръми Ламб, Джейлън Ноуел и т.н. До края на мача състезателите на Майк Браун успяха да съкратят известна част от пасива си, но не и да избегнат поражението в откриващия си мач от подготовката - 112:99 в полза на Торонто Раптърс.

Както вече стана ясно - Александър Везенков бе водещ реализатор за Сакраменто с 12 точки. Зад него се наредиха Харисън Барнс и Кийгън Мъри с по 11 точки. Ди'Аарън Фокс отбеляза само 2, а Домантас Сабонис завърши със 7, като и двамата прекараха по 16 минути на паркета.

Гари Трент-младши поведе Раптърс с 22 точки от пейката. Скоти Барнс прибави 15 точки и 7 борби за 18 минути, Оу Джи Ануноби вкара 14, а Крис Буше и Джейдън МакДаниълс отбелязаха по 11 точки.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

ТОРОНТО РАПТЪРС: Денис Шрьодер, Оу Джи Ануноби, Скоти Барнс, Паскал Сиакам, Якоб Пьолтъл

САКРАМЕНТО КИНГС: Ди'Аарън Фокс, Кевин Хъртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Домантас Сабонис


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Найк!

    5 1 Отговор
    Давай Сашо и още повече вкарвай.
  • 3 Сетиен

    5 1 Отговор
    Както подозирах... тъпите реднекс няма да му дават шанс, защото Сашо е скромен и възпитан.
    Това да вземеш MVP на Евролигата и да го оставиш в 3ия отбор какъв сигнал дава на играча?
    Ще стане сигурно като в Барселона... една година ще търка в Сакраменто пейката, докато правилният треньор го забележи и го направи all star. Лошото само е, че годините са много вече

    Коментиран от #7

  • 4 Слаби сме

    2 3 Отговор
    Белите не могат да скачат
  • 5 Путриот

    3 0 Отговор
    Ще се докаже .може и ще играе .
    Успех
  • 6 комунистче

    0 6 Отговор
    този индивид не е български гражданин, престанете да ни занимавате с него
  • 7 🇧🇬🇪🇺💯

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сетиен":

    Мачът е тренировка а тренера пуска третият отбор на терена за да види с какво разполага като резерви, сезонът още не е започнал, за Везенков идеална възможност да покаже какво може.
    Споко, идеята е Сакраменто да имат пълноценен играч когато сезонът започне.
  • 8 🇧🇬🇪🇺💯

    1 0 Отговор
    Гаранция че в следващият мач Везенков ще има повече игрово време но терена.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.