Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 21:05 3 499 29

Историческа загуба за България! (ВИДЕО)

  • българия-
  • футбол-
  • контрола-
  • албания

След като преди три дни загубихме от Литва с 0:2 в София в срамна европейска квалификация, то сега родните „лъвове“ допуснаха поражение с 0:2 при визитата на Албания в контролна среща

Историческа загуба за България! (ВИДЕО) - 1

Националнaта селекция по футбол на България завърши октомврийската си серия от мачове с ново поражение. След като преди три дни загубихме от Литва с 0:2 в София в срамна европейска квалификация, то сега родните „лъвове“ допуснаха поражение с 0:2 при визитата на Албания в контролна среща.

Мачът на страхотния „Еър Албания Стейдиъм“ в Тирана пред 20-ина хиляди души се разви нервно, след като и двата отбора влизаха в здрави единоборства един с друг, а първият гол за „червено-черните“, които в тази среща играха в бяло, беше дело на Джасир Асани четири минути преди края на първото полувреме. Малко преди това пък Спас Делев получи два тежки удара в главата и беше изнесен на носилка, като играчът на Лудогорец бе отведен към скенер, тъй като има съмнение за комоцио.

В 81-ата минута пък Ернест Мучи отправи мощен изстрел от средна дистанция и удвои актива за селекцията на Силвиньо.

По-лошият факт е, че българите за пореден мач допускаме попадения в моменти, в които съперникът по нищо не демонстрира, че е по-класен в хода на конкретната среща, както беше и в проверката с Албания. С оглед факта и на породилото се напрежение около поста на Младен Кръстаич, то е твърде вероятно това да е последният мач на сръбския специалист, начело на родния тим.

По този начин българският национален отбор е пред угрозата да не запише една победа в официален мач в една календарна година, което не се е случвало от 1964-а година. До края на 2023-а година „трикольорите“ имат квалификационни мачове с лидерите в групата – Унгария и Сърбия. „Маджарите“ ги приемаме в страната ни, докато гостуваме на сърбите в Лесковац.

Освен този факт, то „лъвовете“ нямаха поражение от този съперник от 1967-а година до този момент.

Срещата в Тирана стартира с битка в центъра между двата отбора, като Иван Турицов и Марин Петков изнасяха по-напред в позициите си, за да затварят пространствата в халфовата линия за албанците. В петата минута Кристиан Аслани открадна топка от Илия Груев, но халфът на "червено-черните" не отигра добре, за да доразвие атаката за домакините.

В деветата минута пък Арлинд Айети се опита да атакува българската врата с глава при ъглов удар, ала Димитър Митов спокойно улови. Хората на бразилеца Силвиньо започнаха да владеят доста по-трайно топката в хода на първата част и притиснаха нашите футболисти в тяхната половина. Българите приеха това и потърсиха игра на контраатаки, които обаче липсваха. В 19-ата минута центриране отдясно на Георги Русев беше уловено от вратаря на английския Брентфорд - Томас Стракоша. Четири след това Ернест Мучи се понесе вдясно и задмина Спас Делев, след което опита да намери Мирто Узуни, но Иван Турицов изчисти топката, след като Алекс Петков не действа добре преди това.

Десетина преди края на първото полувреме Ернест Мучи опита диагонален шут с левия крак, но Митов улови пред себе си. В рамките на две минути Спас Делев получи два много тежки удара от албански съперници и получи идвата пъти лекарска помощ. В крайна сметка играчът на Лудогорец беше изведен на носилка от терена. На негово място в игра се появи Мартин Минчев.

В 41-ата минута от двубоя домакините от Албания откриха резултата, а точен беше Джасир Асани. Той се възползва от центриране в наказателното поле на родната селекция и на празна врата с всичка сила прати топката във вратата ни - 1:0.

Аслани опита "късмета" си с удар в 44-ата минута, но прати много над вратата топката. При ответната атака пък Десподов центрира към Георги Русев в наказателното поле на съперника. Той опита да свали с глава за Минчев и се получи суматоха пред вратата на Албания, но в крайна сметка Михай изчисти смело напред.

В добавеното време на срещата от албанската публика се чу сигнал за край на първото полувреме и домакинските футболисти спряха да играят. Реферът показа на Турицов, че не е дал сигнал, за да продължи играта, а Лукас Петков проби отдясно и центрира остро, но нямаше кой да засече пред вратата на Стракоша.

Шест след подновяването на играта Мучи и Марин Петков се сдърпаха край тъчлинията и двата щаба започнаха да се карат помежду си, както и футболистите. В 53-ата се случи неразбирателство между Валентин Антов и влезлият като резерва Христо Иванов, а Джасир Асани открадна и напредна. Последва удар, който беше леко блокиран и уловен от Митов. При ответната атака пък Христо Иванов имаше отлична възможност да изравни резултата, след като получи пас в наказателното поле от Лукас Петков, но ударът на Иванов беше изключително разочароващ и отиде аут.

Девети минути преди края албанците удвоиха актива си, след като Ернест Мучи пое в половината на България и имаше безкрайно много пространство. Нападателят на Легия Варшава отправи силен изстрел с десния крак през български бранител, а Димитър Митов не успя да достигне топката и тя влетя за втори път в родната врата.

Седем преди края на срещата Минчев шутира от движение, но прати страшно високо топката над вратата на Стракоша, който не трябваше да се намесва.

Стартови състави на двата отбора:

АЛБАНИЯ: 23. Томас Стракоша (к) – 2. Иван Балиу, 18. Арлинд Айети, 13. Енеа Михай, 3. Марио Митай, 9. Ясир Асани, 21. Кристян Аслани, 14. Казим Лачи, 10. Недим Байрами, 17. Ернест Мучи, 11. Мирто Узуни

Резерви: 1. Етрит Бериша (вр), 4. Елсейд Хисай, 5. Фредерик Весели, 6. Берат Джимсити, 8. Клаус Гясула, 20. Илбер Рамадани, 22. Арбнор Муя, 7. Марвин Куни, 15. Таулант Сафери, 16. Сокол Сикалеши

Селекционер: Силвиньо

БЪЛГАРИЯ: 12. Димитър Митов – 3. Симеон Петров, 6. Валентин Антов, 14. Алекс Петков – 19. Иван Турицов, 4. Илия Груев-младши, 15. Лукас Петков, 16. Марин Петков – 10. Георги Русев, 9. Спас Делев, 11. Кирил Десподов (к)

Резерви: 1. Даниел Наумов (вр), 23. Иван Дюлгеров (вр), 2. Патрик-Габриел Галчев, 5. Кристиан Димитров, 20. Виктор Попов, 24. Христо Иванов, 8. Андриан Краев, 13. Йоан Стоянов, 18. Ивайло Чочев, 21. Мартин Минчев, 22. Илиан Илиев-младши, 7. Станислав Иванов

Селекционер: Младен Кръстаич


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конфуций

    44 0 Отговор
    Националният отбор по футбол на България загуби. Не е като да не сме го очаквали
  • 2 Еееми

    43 0 Отговор
    Започваме пореден цикъл....

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Хахаха леле

    32 0 Отговор

    До коментар #2 от "Еееми":

    Мале ритнитопковците пак се наааа-к,,,х,,,,,,Добре че гледам само мъжки спортове
  • 4 боби пияното

    31 1 Отговор
    наливам си още едно
  • 5 Червената шапчица

    31 9 Отговор
    Аз ще гласувам за Ваня Григорова. Нека герп и ппдб да им се образуват нерви и да ги хване скомина.

    Коментиран от #12, #28

  • 6 А бе

    24 2 Отговор
    Тея в БФС са най-големите темерути и виновници за положението на националния отбор и с най-голямата си наглост продължават да го натискат на дъното.
  • 7 В КАКЪВ

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Еееми":

    СМИСЪЛ🤔....месечен женски цикъл...??!
  • 8 вратар

    18 0 Отговор
    от халите!Антов,Мантор,Грую мую и селска трупа да панаирите....
  • 9 само дето единия отбор е от футболисти

    16 0 Отговор
    а другия победения от футболни инвалиди ,най интересното е как такива куци клоуни имат и фенове
  • 10 Казват

    23 0 Отговор
    Че следващия треньор,щял да бъде Миле Китич... Наздраве!
  • 11 Гост

    22 0 Отговор
    Закривай! Боби DJ, Емо шофьор, Лечето в БКС, Гонзо диспечер в градския! Други останаха ли?
    Срам голем, Бацета!
  • 12 МОЖЕ..МОЖЕ..

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Червената шапчица":

    У ФИЛИПОВЦИ
    ГЛАСУВАТ ВЕЧЕ.......ИМА ТЕТРДКИ
    С ШИРОКИ РЕДОВЕ И ЦЕНО РАЗПИС
  • 13 Aлфа Bълкът

    13 1 Отговор
    А бе още има хала в мене да стана футболистче, глътна шкембето и ще взимам заплата колкото Юксел Кадриев. Па със сигурност ще играя по-добре отколкото той чете новините.
  • 14 Ха,ха,ха

    23 1 Отговор
    Срамота да се наричат лъвове. Не са нищо повече от улични помияри. Защо въобще се явяват на терена, по-добре загубите да са служебни. Жалки подобия на футболисти. Някой ги е излъгал ,че могат да играят футбол. Тази игра трябва да се забрани в България ,явно не я умеем. Ръководството на БГ футбол трябва да се изчертаване до основи.
  • 15 Браво!

    18 0 Отговор
    Продължавайте така! А тюфлеците в БФС ДА ИЛЯДЯТ... (Като няма кой да ги изгони с камъни...)
  • 16 Краен резултат

    20 2 Отговор
    Кой ликвидира детските и юношеските школи? Защо в българския шампионат няма българи. Ами защото никой не мисли за българския футбол а само за пари и то веднага. Крайно време е Б.Михайлов да освободи поста, който заема.

    Коментиран от #18

  • 17 Артилерист

    24 1 Отговор
    Много тичане, имитация на старание и почти никакви футболни умения и нула футболна интелигентност. Това бяха на терена българските футболисти. Това е отбор на татьовите момчета, защото повечето са деца на бивши футболисти. Като момчета на таньо те са били привилегировани, пробутвани, УРЕЖДАНИ. Албанците се говореха с тях. Но това е резултат от дейността на мафията в БФС. Там са затънали до гуша в корупция, алкохолизъм и нечистоплътни машинации. Те до толкова са се сраснали с порочните практики, че вече дори не предполагат, че може да има нещо по-добро или някой, който да има основание да ги критикува. Може да е вярно и това, че те се държат като мафиотска завера, за да не допуснат някой, който да разкрие безобразията им. Надеждата е в незабавното разпускане на цялата футболна централа, избор на ново ръководство и започване начисто.
  • 18 Имаш

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Краен резултат":

    Ли представа каква простотия цари в детския и при юношите? Болни родители , треньори - корупция в нагло измерение! Романтични представи за таланти ,може да има само при треньор,който е има пари . Другите чакат всякакви страничниноблаги.Къф национален отбор ,гледайте Висшата лига ,добра продукция.
  • 19 Какво историческо има

    11 0 Отговор
    Никой не е очаквал нещо друго, случилото се е напълно логично и нормално
  • 20 Закривай футбола

    11 0 Отговор
    Стотици милиони левове ще се спестят, които могат да бъдат инвестирани в индивидуални спортове, където хората имат воля да побеждават.
  • 21 Благой от СОФстрой

    12 0 Отговор
    Всичкото в БеГето е историческа загуба та камо ли футбола!
  • 22 Шизофен 1914

    2 6 Отговор
    Ако питате нен, Левски е най добрият отбор, не само в България, но и в Европа.
    Ако той играе вместо националния , ще имаме много успехи.
    И вратарите на Левски са от класа, никой няма да може да вкара гол.
  • 23 Защо в България има толкова много

    11 0 Отговор
    Футболни отбори когато 99 % от тях с уменията си могат да предизвикат само смях, съжаление и отвращение от тази иначе красива игра
  • 24 Геле

    7 0 Отговор
    Пак сме първе ама изотзадзе.
  • 25 Квартален батка

    7 0 Отговор
    Лъвовете по света трябва да се вдигнат на бунт, затова че ги обиждат като ги сравняват с тая пародия на отбор. Хлапетата в квартала играят с повече хъс и злоба. Честно казано дори не знам защо българите толкова много се възмущават. Тия момци наистина толкова си могат, а и в исторически план България никога не е била футболна сила. 93-94 беше проблясък и толкоз. Възмущават се тука все едно Бразилия е паднала от Албания. Отделно, че нашенеца още живее 30-40 години назад и си мисли, че има такова нещо като "силни" и "слаби" отбори. Днес няма слаби и всеки се бори за победа баце. А същевременно онова момиче Нюргул ходи на нейни разноски да ни представя. Смях, ама така ще е докато си ги търпиме. Ако ви се гледа качествен футбол знаете къде се играе.
  • 26 Фен

    8 0 Отговор
    Преди срещата един обеща да умре в мача разбира се да се раздаде на терена ,а резултата е разходи фланелката .Разбира се нищо лошо момчето има качества но явно не са достатъчни за голям футбол и му препоръчвам по малко да приказва и обещава. Явно нивото и на другите момчета е не това което ни се иска но това са други няма .И е редно да си извадим поука от това което каза старши треньора за бъдещето и развитието на отбора има много истини в препоръките му. Бедата за лошото представяне на отбора не е в треньора а в ръководството на БФС истинските промени именно от там трябва да започнат
  • 27 село Птичар

    4 1 Отговор
    То държава няма на среща . Вие футбол искате да има . Голям спорт се гради , от широка база силно мотивирани , правилно възпитани , млади здрави хора. От многото да отсееш малко , но качествено.Казва се конкуренция . Ако не си достатъчно добър , ще си седиш на село. За 30 години са останали само няколко големи града , където по принцип голям спорт не се отглежда . Тези момченца , дори и не-играещи в своите отбори , се разписват за месечни суми от 15 до 50 000 лева . Кое точно да ги мотивира , и повиши техните спортни резултати? След мача яхва своя автомобил за 150 000 , и отива в дискотеката да купонясва (без значение от резултата) . Някога с тези качества , щяха да играят в отбора на някой завод , и пак нямаше да са спокойни за своето титулярно място, в отбора на завода ..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Батето

    2 0 Отговор
    Албанците играеха като на тренировка.Изобщо не си даваха зор.Ако беше официален мач,щяха да ни попилеят с 7 или 8 гола.Кръстаич се хилеше след мача !?! Що за наглост ?