Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 10:37 937 6

В Норвегия полицията разследва бащата на братя Ингебригтсен за тормоз

  • ингебригтсен-
  • братя-
  • норвегия-
  • баща-
  • тормоз

Образувано е наказателно дело

В Норвегия полицията разследва бащата на братя Ингебригтсен за тормоз - 1
Снимка: БГНЕС

В Норвегия полицията разследва бащата на братя Ингебригтсен за тормоз. Това става, след като олимпийският шампион на 1500 метра Якоб и Ингебригтсен и неговите по-големи братя Хенрик и Филип се изправиха срещу техния баща и бивш треньор Герт. По-рано през месеца братята написаха, че те “все още чувстват дискомфорт и страх” от Герт, под чието ръководство тримата тренираха до 2022 г., предава sportal.bg.

Образувано е наказателно дело след "няколко предварителни разследвания". Герт, който отрече обвиненията като "безпочвени", не е обвинен. Адвокатът на 57-годишния норвежец - Джон Крисчън Елдън, каза, че развитието "не е неочаквано" и добави, че клиентът му е "уверен в резултата".

“Фактът, че полицията започва разследване, не означава, че има разумни основания да подозирате Ингебригтсен в нещо престъпно“, каза Елдън.

Якоб, който защити световната си титла на 5000 метра в Будапеща през август, и Хенрик и Филип - и двамата също олимпийски атлети - са сред седемте деца на Ингебригтсен. Герт тренираше 23-годишния Якоб, 30-годишния Филип и 32-годишния Хенрик през цялото им детство и през по-голямата част от кариерите им, като се оттегли скоро след олимпийския триумф на Якоб в Токио.

"Образувано е дело по чл. 282 от Наказателния кодекс - злоупотреба в близки отношения. Това означава, че сега сме във фаза на разследване, където целта на разследването е да се изяснят дали има криминални обстоятелства", обявиха от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    а в Бг Правосъдие и Закони Няма
  • 2 Дааа

    5 3 Отговор
    Норвежки педофили

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Порно

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Няма нищо общо с педофилия, а с налагане на доста спартански живот и тренировки, без което няма успехи. Сега , като са на края на кариерите си, могат да оплюят баща си.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чудо голямо !

    0 0 Отговор
    Те и братя Аргирови ни тормозят с безличното си присъствие,ама ги търпим тия ботоксови старци.