Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 09:09 3 344 45

Тайсън Фюри остана непобеден, би Нгану (ВИДЕО)

  • тайсън-
  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • нгану

Срещата бе спечелена от британеца с 2:1 съдийски гласа

Тайсън Фюри остана непобеден, би Нгану (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на пояса на световен шампион на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория спечели с мача си с камерунеца Франсис Нгану с неединодушно съдийско решение - 94:95, 96:93, 95:94, предава БТА.

Десетрундовата битка, която се проведе в Рияд, премина при почти пълно надмощие на Нгану, за когото това бе първи боксов мач от подобен калибър. Звездата в смесените бойни изкуства (ММА) показа много повече желание и решителност от Фюри и не се уплаши от репутацията на британеца. След последния гонг камерунецът вдигна победоносно ръце, бе поздравен от Фюри, а публиката скандираше името му в очакване той да бъде обявен за победител, но изненадващо съдиите посочиха за такъв 35-годишния британец.

По този начин Фюри записа 34-та победа в кариерата си в 35 мача. Той има и един равен и все още не познава вкуса на загубата.

Мачът започна с предпазлива игра от страна и на двамата боксьори, като още от началото Фюри не изглеждаше никак ентусиазиран.

В третия рунд дойде и най-интересният момент от срещата. По-малко от минута преди края Нгану вкара ляво кроше в главата на Фюри, който падна по гръб на земята. Световният шампион все пак успя да се изправи, но изглеждаше зашеметен след нокдауна.

В четвъртия и петия рунд британецът показа зъби, но по никакъв начин не изглеждаше, че Нгану е притеснен от това. Напротив, камерунецът отново започна да води играта и в осмия рунд бе съвсем близо до това да прати Фюри в нокдаун за втори път.

В последните два рунда нито един от двамата боксьори не потърси риска, като Нгану явно очакваше, че направеното до момента ще му бъде достатъчно за победата. Неговите сметки обаче се оказаха без кръчмар и в крайна сметка Фюри бе обявен за "Шампион на Рияд".

След двубоя британецът призна класата на съперника си и нарече мача "най-добрия тест, който съм имал за последните 10 години".

Малко след това на ринга се качи и украинецът Олександър Усик, който държи останалите шампионски пояси в тежка категория. Усик и Фюри потвърдиха пред камерите, че са готови да се бият един срещу друг за определянето на абсолютния световен шампион, но очакваната дата за мача им 23 декември не бе потвърдена от нито един от двамата, което бе намек, че мачът вероятно ще остане за началото на 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    9 1 Отговор
    Яко се назобил тоя циганин
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aлфа Bълкът

    27 3 Отговор
    Тази статия чаках за да се посмеем.
    Тръгна Тюфлека да мори Нгану с клинчове и мръсни удари както направи с Уайлдър, ама Нгану е ММА шампион и това чакаше да го набара на близка дистанция.
    Като Нгану му разби носа на Тюфлека и го прати в нокдаун. Фюри 🤡 реши да бяга и кълве.
    Бяга и кълва, бяга и кълва, и накрая 9-10 рунд остана без въздух. А Нгану се възстанови и ако имаше още два рунда, циганинът щеше да залепен на пода като катма (палачинки ва гражданити) !
  • 4 ежко

    15 1 Отговор
    За пореден път се доказа,че всичко е пари.Във Фюри са известирани много кинти,а Нгану никой не го познава.Докато Фюри не падна на замята и не може да се изправи, победа няма, а дори и след това не е 100% сигурна....

    Коментиран от #6

  • 5 Aлфа Bълкът

    8 14 Отговор
    Смях, смях, дебютантът щеше да нокаутира шампиона на русофилите.

    Коментиран от #9, #22

  • 6 Aлфа Bълкът

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "ежко":

    А, срещу Усик няма кой да му даде точките на тоя Тюфлек, тука го подпряха, че иначе мача му срещу
    украинеца се обезсмисля (обезценява).
    Ама ще си намери причина да провали мача Фюри, не му е сефте.
  • 7 Aлфа Bълкът

    4 5 Отговор
    АМА ЗАЩО ГИ НЯМА ФЕНКИТЕ НА ФЮРИ БЕ?
    Аз рекох да ги нахраня едно хубаво, пък те се скриха?

    Коментиран от #10, #15

  • 8 ПЪГУОШ

    16 4 Отговор
    Аз пък си мисля , че ако се направи мач между ББ с псевдоними Тиквата , Мутрата и Тулупа и ДП с прякор Шиши , би билото най-гледаното шоу ! Битка на най-лошите и отвратителни качества в хората !
  • 9 българин

    18 5 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    ти пък кой си че определяш кои са русофили и кой им е шампиона а твоят маймуната ли е или краварския усик

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наркос

    10 1 Отговор
    Всички знаем кой е истинския победител...
  • 13 Йо Несбьо

    6 4 Отговор
    Ужасих се колко слаби ръце има Фюри! Имах чувството, че са като солети.

    Отдавна се надявах на бой срещу укротъпана, но мислех, че Фюри е много здрав боксьор, а то... Изяде доста здрав бой!
  • 14 Aлфа Bълкът

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "българин":

    Що се криете бе, що се криете?
    Заради един мръсен удар срещу Усик наскачахте
    един куп русофили срещу украинеца за мач който спечели с нокаут.
    А сега по-ниски от тревата, ключов момент беше 3 рунд, този след нокдауна. Тогава Фюри се загащи до гърдите. Ако имаше чалъм, щеше да си загащи и главата 🤣🤣🤣

    Коментиран от #43

  • 15 Тук сме, лаещо псе

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Bълкът":

    Това че Нгану показа качества не обезценява Фюри. Дори напротив, ако не беше Фюри да се съгласи на този мач и да даде шанс на Нгану, вторият нямаше да получи славата. От друга страна мислиш ли, че усик щеше да покаже нещо повече срещу Нгану - никакъв шанс - щеше да бъде нокаутиран още втория рунд. усик няма шанс нито срещу Фюри, нито срещу Нгану. След като падне от Фюри, може да се пробва и с Нгану...ако му стиска. Разбира се при условие че играта е честна и няма договорки, че те укрите с тяхната корупция и продажност са способни да купят евентуален съперник на усик само и само той да победи.

    Коментиран от #17

  • 16 Наркос

    28 4 Отговор
    Топките на Фюри напуснаха ринга, според британско издание съдийте още ги търсили да за си ги пришият на челото!
  • 17 Aлфа Bълкът

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Тук сме, лаещо псе":

    НГАНУ Е АБСОЛЮТНО ДЪРВО!!!
    Краката от бетон, навремето имаше един Кимбо, е Нгану е същият. Усик щеше да го нокаутира 6-я рунд, същото можеше да направи и Фюри, ама с тая мазна шкембя няма въздух.
    Усик няма просто да спечели по точки срещу Тюфлека, Усик ще нокаутира Тюфлека в 11-и рунд!

    Коментиран от #21, #24, #35

  • 18 🇧🇬🇪🇺💯

    9 2 Отговор
    Усик няма шанс срещу Тайсън Фюри.

    Казах преди мачът че м/у 1ти и 3ти рунд циганският цар ще е на пода.

    Майк Тайсън, изключителен като боксьор и треньор, вчера видяхме Франсиз Нгану да се бие с уменията на Майк Тайсън на ринга.

    Следващият боксинг опонент на Франсиз Нгану ще бъде победителят от Мачът Уайлдър - Джошуа.

    За отбелязване е че това е първият боксов мач за Франсис Нгану, професионален или аматьорски срещу непобеден Световен Шампион в Професионалният Бокс!
  • 19 🇧🇬🇪🇺💯

    6 2 Отговор
    Вчера в Рияд се случи “земетръс” в светът на Професионалният Бокс по 9та степен на Рихтер.

    Всичките знаменитости в светът на Бокса и Миксд Маршал Артс боеве бяха в Рияд.
    Франсис Нгану спечели, Дейна Уайт загуби.
  • 20 Кано

    6 2 Отговор
    Много добро представяне на Нгану. Фюри отнесе здрава доза пердах и загуби по точни. Съдийте обаче видяха друго по обективни причини. Нгану е истинския победител от срещата.
  • 21 🇧🇬🇪🇺💯

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Aлфа Bълкът":

    Усик може да победи Франсис Нгану по точки, като по техничният боксьор но толкова, шанс за Нгану за нокаут срущу Усик е голям, и нула шанс за нокаут за Усик срещу Нгану.

    Нгану е естествен Хеви Уейт докато Усик се качва в от средните категории в тежка и няма “raw power”
    за нокаут срещу Нгану.

    Нгану има “super chin” и го доказа във вчерашният мач срещу Тайсън Фюри.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 🇧🇬🇪🇺💯

    7 0 Отговор
    Тепърва ще видим повече Франсис Нгану на Боксовият Ринг, от тук нататък от може да се очаква да бъде по добър с всеки един мач.

    Рисковете за Нгану са напреднала възраст, 37 години и най вече контузи, ММА мачовете предполагат много повече риск от контузии отколкото в Бокса.
  • 24 Хаха

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Aлфа Bълкът":

    Много коментират, че Нгану е направил сензация в този мач..Обаче не е точно така..първо Нгану е световен неоспорим шампион в тежка категория ММА и каквото и да говорят боксовите "специалисти", това само по себе си е доказателство, че той притежава добри боксови умения още преди да започне подготовката за мача с Фюри. Всички мачове в ММА той е спечелил най-вече с боксови прийоми - има много силен удар и е нокаутирал почти всичките си съперници. Второ, той е много атлетичен, много мощен и най-вече има много здрава кратуна и носи на бой. Затова и при един двубой с усик, вторият няма да има шанс, защото дори и да го превъзхожда технически, това няма да му помогне срещу мощта и издръжливостта на бой на Нгану. За да свали Нгану той трябва да има по-силен удар от неговия, а това е невъзможно..В ММА никой не е свалял Нгану с удар, само Миочич успя с борба (Миочич е с базова подготовка на борец) и то не е сигурно дали не беше постановка. Така че мечтите ти усик да нокаутира Хищника са неосъществими ... с една уговорка, че в съвременния комерсиален спорт всякакви договаряния под масата и постановки са възможни само и само да има зрелище и сензация, респективно да падат повече пари...
  • 25 Aлфа Вълкът

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Това не е твоят ник.
    Майк Тайсън е най-атрактивният боксьор, но не е истински боксьор. Сигурно си някой от русофилите и си откраднал ника на човека. Като треньор Тайсън е гола вода, тренира едни манекени преди.

    Нгану е много мощен, но реално остана без въздух още средата на 3-я рунд. Затова и Фюри си спечели по точки с джабове, а не мръсен бокс.
    Там Нгану му неутрализира атаките и го смачка.
    Но, Нгану е дърво със сковани крака,
    има шанс само срещу Уайлдър, срещу Усик ще бъде нацъвкан и нокаутиран. Може да не е 6-я рунд, но Усик е боксьор, Нгану не е боксьор, а дърво с два дебели клона за ръце.
    Пък Джошуа е естественият хищник за Нгану.

    Пак ти казвам, не пишеш с твоя Ник, другият човек разбираше от бокс. Тоя Тюфлек Фюри никакъв шанс срещу Усик. Изглежда ми сякаш е загубил мускулна маса за сметка на осмянка!

    Коментиран от #26, #27

  • 26 🇧🇬🇪🇺💯

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Aлфа Вълкът":

    Изпаднал си в раздвоение а “другият човек” който “разбирал от бокс” съм аз.

    Коментиран от #28

  • 27 Ганчо

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Aлфа Вълкът":

    А ти какво разбираш от бокс :) ? Аз ти казвам, че нищо не разбираш - чудиш се как да си губиш времето само тук! Усик няма никаква сила в удара, трудно ще нокаутира дори по-посредствен боксьор. Усик има техника - безспрно. По-бърз е от Джошуа и по-техничен и го доказа при размените. В случая Нгану е много силен физически и бърз, както се видя, една идея по-бърз от Фюри както се видя, затова и Фюри спря с близкия бой, понеже видя че има бързо връщане от страна на Нгану. Така че Нгану има реален шанс да уцели Усик и да го нокаутира, на Усик тактиката е да бяга и да печели точки с прави, но тук идва проблема че Усик е по-нисък и с по-къси ръце и за да го направи трябва да влезе в Нгану което е равносилно на близък бой. Освен това Усик няма силата да нокаутира Нгану или дори да го разклати. Мач Усик - Нгану е обречен, за Усик

    Коментиран от #29

  • 28 Aлфа Bълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Да да, той и Дюбоа беше много мощен, но Усик го нокаутира с джабове, и Джошуа първия мач го чакаше същото, но гонга го спаси и а би 10сек по-рано. Не бях виждал нокаут с кълване, Фюри снощи така кълва срещу Нгану и се спаси. Ама срещу Усик спасение няма. Усик до края на 2024г, докато (възрастта му позволява да е във форма имам предвид за стила му) няма кой да го бие!
  • 29 Aлфа Bълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ганчо":

    Усик стана тема, защото го видяхме колко може Тюфлека! Вече се опомнихте как Фюри избяга от реванша с Кличко, защо не посмя да се бие с Усик и Джошуа – НЯМА И ДА ПОСМЕЕ!
    Но понеже сте въвели фенки на Циганина, сега издигате на пиедестал Нгану. Безспорно много мощен, но с въздух за 3 рунда!
    Техника нулева, краката едвам ги влачи.

    Коментиран от #30, #32

  • 30 🇧🇬🇪🇺💯

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Aлфа Bълкът":

    Foot work на Нгано е Майк Тайсън отвсякъде, специално го гледах в краката как се придвижва, в случай Нгано продължи да тренира с Майк Тайсън, може да очакваме още поддобрение с бързината, мълниеносната тежка сила, досега боксьорските менажери са подминавали боеве с Франсис Нгану, за в бъдеще със сигурност не.

    Респект за Тайсън Фюри че му даде шанс, останалото е от Франсис Нгану.
  • 31 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Добре, обаче сигурно имаш предвид Тайсън дето го биеха като маче у дерек към края на кариерата му.
    Виж тука какъв разкрач прави преди удар, а Нгану краката му като войник - мирно!
    Ако вземе се движи така като младия Тайсън, ще получи инфаркт най-много.

  • 32 Глупости

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Aлфа Bълкът":

    Първо, Фюри се би с най-мощните негра - Уайлдър и Нгану, така че той не е човек, който бяга от някого. Джошуа също е мощен, но е "мек" - не носи толкова на бой колкото Уайлдър и Нгану - примери колкото искаш - и с Руис, и с Кличко, и с усик, макар че мачът с усик подозирам беше договорен. Доколкото знам Фюри е направил предложение в началото на годината на усик, но вторият е отказал първоначално и след няколко месеца размисли..Що се отнася че Нгану имал сили само за 3 рунда - ами не е вярно, и мачът го доказа - би се докрая в добра кондиция. Това че се е преструвал на изтощен в 3тия рунд не означава че наистина е бил изтощен - подозирам че се е опитал да заблуди Фюри и да го накара да сгреши като го подцени.

    Коментиран от #36

  • 33 🇧🇬🇪🇺💯

    0 0 Отговор
    Всеки рано или късно губи!
    Пълна колекция на нокаутите в кариерата на Майк Тайсън!

  • 34 шоуто трябва да продължи

    3 0 Отговор
    Гледахме уговорен мач , в тренировъчно темпо . Мач в който ситият вълк , и щастливото агне се прегръщаха и целуваха братски. Самата идея на мача се състоеше в това , да се поизпразнят малко , и без това пълните сметки на арабските шейхове . При това без да пострада никой.
  • 35 пояснение

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Aлфа Bълкът":

    Фюри не показа и една шеста от това на което е способен. Дни преди мача се обясняваше колко е нормално да е дебел . Не мисля , че Нгану е сериозно препятствие за боксьорите от първите 5 . Дори Усик би го победил без особена драма.
  • 36 Aлфа Bълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Глупости":

    На Нгану му се върна въздуха защото Фюри го беше страх да му влезе.
    Фюри не го виждам и как ще върне мускулната маса която е загубил до март месец за да се бие с Усик.
    Ръцете му изглеждаха два пъти по-малки от мача му с Уайлдър. Бая се е залежал и кара на стара слава Фюри!
  • 37 някой

    1 0 Отговор
    Ленъкс Луис с култово изказване за мача. Не може лъвът да позволи на акулата да дойде в джунглата , да го разкъса.
  • 38 Таско

    2 1 Отговор
    Според мен Фюри не очакваше че Нгану ще играе за победа и се лигавеше от началото, после се учуди като се намери на земята и от 4-5 рунд започна да играе по-сериозно. Добър мач на Нгану но е далеч от класата на елитните боксьори.
  • 39 🇧🇬🇪🇺💯

    3 1 Отговор
    Нгану има един единствен професионален или аматьорски мач в бокса, срещу Тайсън Фюри това е.

    За един единствен мач в Бокса и то срещу непобеден Световен Шампион в Тежка, Франсис Нгану се представи повече от добре.

    Какво ще се случи в бъдеще, ще поживеем ще видим?
  • 40 Факт

    3 1 Отговор
    Всичко в спорта явно вече се купува ...купиха световно на меси,нгану със сигурност беше по добрия но победата беше подарена на Фюри,преди време Джошуа преби усик но заради Украйна натресоха победата на усик..в първия мач между Уайлдър и Фюри Уайлдър беше по добрия но съдиите свириха за Фюри ..просто явно всичко вече е предрешено по един или друг начин .сега чакаме пък на меси да му натресат златна топка за 7 дузпи ..а бе аз вече се чудя защо.хората все още гледат спорт..то всичко се урежда един месец предварително ...кой по слаб или по добър няма значение ..важното е какво са наредили шефовете ...всичко стана парк Пари и пак пари ..
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ами как да ти кажа ..

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Aлфа Bълкът":

    Мръсната игра си е мръсна ...и ми е през хЕя дали е Фюри или Усик, или некъф друг минг.ян....и без това боксът е гУано и е подкупна система...това е.
    А колкото до русофилството ...ами като всеки истински българин , естествено имам добри чувства към Русия и руските хора ....
    Аре у лево.

    Коментиран от #45

  • 44 Чичо

    2 0 Отговор
    Фюри няма сили да свали Нгану. Нгану може само Майк Тайсън да го свали когато е бил в най-силните си години.
  • 45 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Ами как да ти кажа ..":

    Те нещата са неразривно свързани, русофилството и дебилството. Това ще си го запиша, защото е много добро!