Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 17:40 947 2

Ивайло Петев поема румънския Университатя (Крайова)

  • ивайло-
  • петев-
  • румъния-
  • университатя

До момента клубът беше воден от временния наставник Корнелиу Папура

Ивайло Петев поема румънския Университатя (Крайова) - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Румънският елитен клуб Университатя Крайова намери нов треньор, месец и половина след напускането на Лауренциу Регекампф в посока Ал Таи в Саудитска Арабия, съобщи digisport.ro. До момента Университатя (Крайова) беше воден от временния наставник Корнелиу Папура, а ръководството обяви, че търси ексклузивно чужденец за поста, предава БТА.

Избраникът на президента Михай Ротару е българин, но не Валентин Илиев, както се съобщаваше доскоро, а Ивайло Петев, пише GSP.ro. Петев се раздели с Лудогорец само преди няколко дни, на 23-и октомври. Преди това той донесе титла и купа на Лудогорец при втория си период в разградския клуб, дошъл цели 10 години по-късно. Очакванията са утре Петев да бъде представен като нов наставник на румънския клуб.

Но за Петев минаването от северната страна на Дунава е просто една от стъпките в треньорската кариера, тъй като преди това е водил доста по-солидни клубове като Динамо (Загреб), Ягелония (Бялисток) и кипърския гранд Омония (Никозия). Освен това е бил национален селекционер на България, но и на Босна и Херцеговина, с който спечели Лига В в турнира Лига на Нациите и напрактика осигури бараж на тази страна за място на Евро 2024.

КС Университатя (Крайова), както е пълното име на клуба, в момента е на 4-о място в класирането с 22 точки, само на 1 от 3-ия Рапид (Букурещ). Двата отбора се срещат днес от 20:30 часа на стадиона в букурещкия квартал Джулещи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай

    3 0 Отговор
    И там ще го събличат 😂

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.