Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 17:20 1 341 11

От Етър към БФС: Бяхме грубо ощетени срещу ЦСКА! Спрете!

  • етър-
  • футбол-
  • цска

Като член на Изпълкома на БФС настоявам това да спре и сезирам ръководството на футболния съюз!

От Етър към БФС: Бяхме грубо ощетени срещу ЦСКА! Спрете! - 1

Инж. Даниел Панов, който е член на Изпълкома на БФС, изпрати официално писмо до президента на БФС Борислав Михайлов и целия Изпълком относно поредица от съдийски отсъждания в ущърб на Етър. Силният човек при "болярите" е категоричен, че футболната общественост във Велико Търново иска да получи ясен и категоричен отговор от БФС защо реферите действат по този начин.

“За пореден път тази есен „Етър“ бе грубо ощетен със съдийски решения. Като член на Изпълкома на БФС настоявам това да спре и сезирам ръководството на футболния съюз!”, заяви Даниел Панов.

“Три спорни ситуации белязаха мача на „Етър“ с ЦСКА, гледан от над 7000 зрители на стадион „Ивайло“. „Болярите“ надиграха тотално гостите, особено през първата част, и заслужиха похвалите на футболната общественост. Въпреки това загубиха, а няколко намеси на ВАР в техен ущърб оставиха сериозни съмнения в справедливостта. Първо в 49-ата минута Фаетон от ЦСКА отне топката от Георги Ангелов и се стигна до гол за гостите, като играчът на „Етър“ бе задържан с ръце. ВАР не се намеси.

В 57-ата минута Крум Стоянов бе съборен сам срещу вратаря и реферът Ивелин Занев отсъди дузпа, но този път бе извикан от ВАР-реферите и отмени наказателния удар. В 73-ата минута Вион от ЦСКА игра с ръка в наказателното поле, но и този път бе преценено, че няма дузпа за „Етър“. Домакините все пак изравниха в самия край на мача и съдията зачете гола, но и този път ВАР се намеси и попадението бе отменено с мотив, че Янков е бил в засада. Което така и не се видя ясно от некачествено мотивираното с видео становище на съдийската бригада.

„Етър“ е ощетяван в поредица от мачове от началото на първенството. Принуден беше да пусне и жалба до Съдийската комисия. Огромна част от решенията в ущърб на великотърновския тим бяха опровергани с видео материалите от мача. Въпреки силните игри на отбора в повечето мачове поредица от решения оставят тима досега с едва 8 точки в актива му на последното място.

На стадион „Ивайло“ винаги се играе коректно, с уважение към съперниците и длъжностните лица. Но „Етър“ все по-често и по-често се оказва в ролята на потърпевш… Затова поставям въпроса пред ръководството на Българския футболен съюз – ЗАЩО? И настоявам великотърновската футболна общественост да получи ясен и категоричен отговор!”, пише в позицията, изпратена до БФС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    5 20 Отговор
    Футболната общественост във Велико Търново хаххаа.....
  • 2 Лудогорец

    18 0 Отговор
    БФС е мафия голяма мафия
  • 3 Порно

    16 4 Отговор
    Микрето е взел мерки да стават шампиони.

    Коментиран от #8

  • 4 Вале-каро

    13 0 Отговор
    Истината е ,че нямате пари.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ценко

    1 13 Отговор
    Щото сте последни и играчите ви са като излезли от затвора
  • 7 Анонимен

    16 8 Отговор
    Фалшивото ЦСКА само го бутат иначе ще завършат последни.
  • 8 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Порно":

    Че той има много голям опит с Литекс,просто сега трябва да го приложи на столична почва.Стига да се пребори с другия сериозен познавач от дълбокия Прованс.
  • 9 Цецо

    3 1 Отговор
    Същото се случи и срещу Локо Пловдив,след като Ефе Али беще ритнат отзад ЦСКА овлодяха топката и вкараха втория гол.
  • 10 Гуцката

    2 0 Отговор
    Регионално дерби. Джуджака поръча съдиите. Болярите ще са жертва на безсилието на Славия, Пирин и Ботев.
  • 11 Търновец 75годишен

    0 0 Отговор
    Бях на мача с внука си. Детето се научи да псува.Толкова изкривено съдийство не съм виждал.