Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 07:31 1 047 1

ПСЖ на върха след лекция срещу Монпелие

  • псж-
  • футбол-
  • монпелие

Френският шампион se nalovi s 3:0

ПСЖ на върха след лекция срещу Монпелие - 1

Френският шампион Пари Сен Жермен се завърна на върха в Лига 1, след като постигна победа с класическото 3:0 на своя „Парк де Пренс“ над Монпелие в първи двубой от 11-ия кръг на първенството. Канг-ин Лий откри още в десетата, а Уорън Заир-Емери удвои в 58-ата минута. Появилият се от пейката Витиня също се разписа в 66-ата минута и по този начин оформи крайния резултат.

Парижани бяха категорично по-добрия тим и доминираха през цялата среща, като домакините отбелязаха над 20 удара по посока на противниковата врата. Гостите пък така и не успяха да затруднят по никакъв начин отбраната на шампионите.

Така Пари Сен Жермен събра 24 точки и се изкачи на първата позиция, измествайки Ница, който е с 22, но в събота ривиерци могат да си върнат върха при успех над Рен. Монпелие остава 11-и с 11 пункта. За парижани предстои гостуване на Милан в Шампионската лига, а след това гостуват на Реймс в шампионата. Монпелие пък приема именно Ница след седмица.

Треньорът на Пари Сен Жермен – Луис Енрике, заложи на Джанлуиджи Донарума на вратата, а пред него в защитата действаха Ашраф Хакими, капитанът Маркиньос, Милан Шкриниар и Норди Мукиеле. В средата на терена действаха Уорън Заир-Емери и Мануел Угарте, а по крилата бяха разположени Усман Дембеле и Канг-ин Лий. Атаката пък бе водена от Рандал Коло Муани и Килиан Мбапе.

Срещата стартира спокойно, като гостите владееха повече топката и първи стигнаха до удар още във втората минута на Муса Ал-Тамари, който обаче бе блокиран в наказателното поле.

Парижани обаче откриха резултата още с първия си удар към вратата на Монпелие. Тогава Усман Дембеле изведе Ашраф Хакими на скорост по десния фланг, мароканецът центрира ниско в наказателното поле, където Килиан Мбапе пропусна топката и тя стигна до Канг-ин Лий, който имаше време да овладее и да нанесе мощен изстрел с левия крак, който не остави шансове на вратаря Бенжамен Лекомт в горния му десен ъгъл - 1:0.

Пет минути след това Дембеле направи хубаво двойно подаване с Рандал Коло Муани и бившият нападател на Барселона нанесе удар с левия крак в наказателното поле, но твърде слаб и стражът на гостите улови.

В 21-ата минута се наложи да бъде извършена принудителна смяна в състава на Монпелие, след като Исиага Сила се контузи и бе заменен от Тео Сент-Люс.

ПСЖ имаше добър шанс за второ попадение в 26-ата минута, когато домакините организираха бърза контраатака. Мбапе тръгна отляво и подаде за Коло Муани, който пък обърна хода на нападението вдясно. Там Дембеле напредна на скорост, влезе в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Лекомт изби с лявата си ръка в ъглов удар. След неговото изпълнение топката не беше добре изчистена от играчите на гостите и Мбапе нанесе шут от въздуха с десния крак, но покрай дясната греда на съперника в аут.

В 31-ата минута Хакими стреля директно от пряк свободен удар отдясно пред наказателното поле и бе точен, но право в ръцете на вратаря.

Три минути след това Акор Адамс бе изведен в половината на парижани при една от малкото атаки на гостите, след което влезе в наказателното поле отляво и стреля от малък ъгъл, но Джанлуиджи Донарума улови без проблеми.

До почивката парижани продължиха да атакуват, но втори гол не падна и почивката дойде при същи резултат.

Четири минути след почивката парижани пропуснаха да удвоят преднината си. Уорън Заир-Емери получи на границата на наказателното поле след подаване от левия фланг, финтира съперник и след това стреля, но твърде слабо и вратарят Лекомт улови.

Секунди след това Дембеле преодоля Халил Фаяд отдясно и опита пас в наказателното поле, но бе пресечен. Топката обаче попадна в Хакими, който стреля опасно по диагонала към далечния ъгъл, но отново стражът на гостите изби.

Натискът на шампионите даде резултат и те вкараха втори гол в 58-ата минута след чудесно проведена атака. Уорън Заир-Емери напредна с топка в крака към наказателното поле и комбинира с Дембеле отдясно в наказателното поле. Французинът му върна технично кълбото с пета и 17-годишният халф моментално нанесе мощен удар с десния крак от около 8-9 метра и реализира в горния ляв ъгъл на безпомощния Лекомт – 2:0.

ПСЖ реши всичко в срещата в 66-ата минута с трето попадение. Отличният в днешния сблъсък Дембеле задържа добре топката на тъча и след това с чудесно подаване изведе отдясно в наказателното поле Хакими, който върна към границата за резервата Витиня, а португалецът нанесе прецизен удар с десния крак по тревата, който се спря в долния десен ъгъл на Лекомт за 3:0.

Петнадесет минути преди края на редовното време Мбапе пробва силен удар от сериозна дистанция и не бе далеч, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

Две минути по-късно капитанът на гостите Тежи Савание стреля директно от пряк свободен удар от далечно разстояние, но високо над вратата на Донарума.

В 81-ата минута Фабиан Руис, който също влезе от пейката, нанесе техничен удар от дистанция с левия крак, който бе избит с мъка от Лекомт.

В третата минута от добавеното време на двубоя домакините пратиха топката за четвърти път във вратата на Лекомт, но голът не беше зачетен. Дембеле получи от Карлос Солер, напредна на скорост отдясно, след това влезе навътре и отправи подаване за Мбапе към границата на малкия пеналт, където звездата на тима отигра по изключително красив начин с пета от въздуха за Гонсало Рамош, който с глава не сбърка. Попадението обаче отменено заради минимална засада на Мбапе при паса към него.

В последните секунди на срещата и на Донарума му се наложи да се намесва, след като Савание центрира от свободен удар в наказателното поле, където Уаби Хазри пропусна хитро топката, която отиваше към долния ляв ъгъл на италианския страж, който обаче изби. По този начин приключи и двубоят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ето новина днес няма слънце

    0 0 Отговор
    едва ли има човек на планетата който да гледа футбол и да счита това за новина ??? същото е с баейрн и лайнохорец всичките си имат сигурна титла на края на първенството преди да е започнало …