Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 15:00 1 474 0

Изключителна драма с българи в Китай

  • борислав цонев-
  • далиен про-
  • шанхай порт-
  • футбол

Борислав Цонев и Далиен Про изпаднаха от елита, след като загубиха с 2:3 домакинството си на Шанхай Порт, който спечели титлата

Изключителна драма с българи в Китай  - 1

Изключителна драма се разигра в последния кръг от китайското първенство с участието на отборите, в които има българи. Борислав Цонев и Далиен Про изпаднаха от елита, след като загубиха с 2:3 домакинството си на Шанхай Порт, който спечели титлата.

Бившият халф на Левски беше цял мач на терена, като пропусна дузпа в 85-ата минута при резултат 2:2. Цонев не успя да уцели вратата и лиши тима си от преднина и евентуално постигане на изключително важна победа.

Далиен Про поведе с 2:0 с голове на Сесар Манзоки в 39-ата и на Ян Шянчуан в 56-ата минути. Шанхай обаче изравни - чрез Ли Анг в 71-ата и на Ву Лей в 79-ата минути. След пропуска от бялата точка на Цонев, Далиен инкасира и трети гол, който падна в 94-ата минута и отново бе дело на Ву Лей. По този начин Далиен завърши на предпоследното 15-о място с 20 точки и отива във второто ниво на футбола в Китай.

Цонев и компания имаха всички предпоставки да се спасят от изпадане, тъй като получиха помощ от отбора, в който играе друг българин - Петър Витанов. Юношата на ЦСКА бе титуляр за Тянджин Джинмен и остана на терена до 78-ата минута на двубоя срещу Нантонг. Тимът на Витанов спечели гостуването с 2:1. Победата на Тянджин дойде срещу Нантонг, който бе основен конкурент на Далиен Про за последното място в таблицата, осигуряващо спасение.

Така, въпреки загубата си, Нантонг остана с 22 точки, които са с 2 повече от тима на Цонев, който остава под спасителната черта.

Петър Витанов и Тянджин завършват сезона на осмото място с 48 точки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА