Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 06:19 1 256 0

Челси нанесе първа загуба на Тотнъм във Висшата лига

  • челси-
  • футбол-
  • тотнъм-
  • висша лига

Попадението за "шпорите" бе дело на Деян Кулушевски, а за "сините" се разписа Коул Палмър от дузпа, а Николас Джаксън реализира хеттрик

Челси нанесе първа загуба на Тотнъм във Висшата лига - 1

Челси победи Тотнъм като гост с 4:1 в мач от 11-я кръг на Висшата лига. Тотнъм завърши двубоя с 9 човека след червените картони на Ромеро и Удоджи. Попадението за "шпорите" бе дело на Деян Кулушевски, а за "сините" се разписа Коул Палмър от дузпа, а Николас Джаксън реализира хеттрик.

Мачът бе изключително странен, като Тотнъм откри, а след това гол на Сон бе отменен поради тънка засада. Впоследствие попадение на Стърлинг също бе отменено заради игра с ръка. Малко по-късно гол на Кайседо също не бе зачетен, тъй като бе отсъдена дузпа за Челси и червен картон за Ромеро. Коул Палмър бе точен от бялата точка.

В края на първата част Мадисън и Ван де Вен получиха контузии и бяха принудително заменени. През второто полувреме Удоджи също бе изгонен след втори жълт и респективно червен картон. Николас Джаксън реализира за 2:1 а после попадение на Ерик Дайър бе отменено поради засада. Последваха нови два гола на Джаксън, който реализира хеттрик. С тази победа Челси е вече 10-и с актив от 15 точки, а Тотнъм остава 2-и с 26 пункта на сметката си.

Още в 6-а минута защитата на Челси се пропука, като Папе Сар намери Кулушевски, а той получи много свободно пространство, като Коулил изобщо не го затвори, което позволи на шведа да стреля, а след получилият се рикошет топката влетя във вратата на Санчес - 1:0 за Тотнъм.

Веднага след това "шпорите" създадоха нова възможност, като Педро Поро опита изстрел от разстояние, но Роберт Санчес бе подготвен и успя да улови. В 11-а минута Челси създаде първата си голова възможност, след като Рахийм Стърлинг изведе Джаксън сам срещу вратаря, но последният се забави, след което стреля, а Викарио демонстрира страхотен рефлекс, избивайки в корнер.

В 13-а минута Тотнъм удвои резултата, след като Сон бе намерен по чудесен начин в наказателното поле, а кореецът успя да вкара топката във вратата на съперника, но попадението бе отменено поради засада. Решението бе дълго разглеждано с ВАР, но накрая бе потвърдено и играта продължи при същия резултат.

Малко по-късно Удоджи се размина само с жълт картон при опасно влизане срещу Рахийм Стърлинг. Положението отново бе разгледано, но по-голяма санкция не последва, главно защото футболистът на "шпорите" игра с топката, а контактът не бе толкова сериозен.

В 21-а минута Рахийм Стърлинг нахлу добре в противниковото наказателно поле и успя да се завърши по чудесен начин, изравнявайки резултата. Голът на Челси бе отменен поради засада, тъй като английският национал докосна топката с ръка в хода на нападението.

Малко след това Мойсес Кайседо получи на границата на наказателното поле и стреля с бомбен шут с левия си крак, като не остави шанс на Викарио. Попадението обаче бе отменено поради засада. Това обаче не бе всичко от ситуацията, като от ВАР забелязах грубо влизане на Кристиан Ромеро в наказателното поле, а Майкъл Оливър разгледа сам ситуацията на монитора. В крайна сметка Ромеро бе изгонен заради прекомерната си грубост и бе отсъдена дузпа. С изпълнението се нагърби Коул Палмър, а стражът на Тотнъм изби топката в гредата, но все пак тя се оплете в мрежата - 1:1.

В края на първата част Тотнъм имаше малшанса двама негови футболисти да се контузят. Мики ван де Вен получи разтежение, а Джеймс Мадисън очевидно също имаше дискомфорт, като и двамата бяха заменени принудително.

Второто полувреме също започна ударно, като в 55-а минута Удоджи закъсня със своето влизане и фаулира Стърлинг, а съдията нямаше друг избор освен да му покаже втори жълт картон и респективно червен, а "шпорите" останаха с 9 човека на терена.

Секунди по-късно Николас Джаксън получи великолепна топка на чиста позиция, на около два метра от голлинията, като стреля с глава, но ударът му бе изчистен в последния момент от противников защитник.

В 60-а минута Рийс Джеймс получи шанс да стреля към целта от вътрешността на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Викарио. В 67-а минута Марк Кукурея избяга зад гърба на противниковата защита и бе очи в очи с Гилермо Викарио, но испанският бранител се забави, а вратарят на Тотнъм отново блесна с невероятния си рефлекс.

Числовото превъзходство на терена даде резултат за Челси, като в 75-а минута Рахийм Стърлинг получи чудесен пас зад отбраната и напредна с топка в крака, след което намери непокрития Николас Джаксън, а последният нямаше проблем да се разпише пред опразнената врата.

Веднага след това Тотнъм успя да изравни резултата центриране от пряк свободен удар, при който Бентанкур отклони топката към Ерик Дайър, а последният успя да преодолее вратарят с прецизен удар. Попадението обаче бе отменено поради засада, която бе изключително тънка, но все пак я имаше и резултатът остана същият.

В четвъртата минута на добавеното време Сон напредна с топка в крака и преодоля противниковите защитници, като си създаде чиста възможност за удар, но Санчес внимаваше и успя да избие. Секунди след това последва контраатака, при която Конър Галахър намери Николас Джаксън, който имаше лесната задача да се разпише пред опразнената врата.

В 97-а минута Николас Джаксън имаше идентична ситуация, след като Коул Палмър направи чудесен пробив и му достави перфектното подаване, а централният нападател не сбърка и оформи своя хеттрик.

Джаксън имаше шанс да вкара и 4-и гол малко след това, но след пас на Мудрик изпрати топката високо над напречната греда.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА