Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 09:30 868 0

Шави влезе в остро пререкание с медиите

  • шави-
  • футбол-
  • барселона-
  • ла лига

Треньорът на Барселона намекна за тенденциозно отношение от страна на “четвъртата власт” срещу негодия тим

Шави влезе в остро пререкание с медиите - 1

Отборът на Барселона надделя с 2:1 срещу тима на Алавес в среща от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът остави “блаугранас” на трето място с два пункта по-малко от вечния враг Реал Мадрид, като старши треньорът Шави беше повече критичен след края на срещата.

„Не се намираме в най-добрия си момент и затова изиграхме два мача в лигата, които бяха много грозни. На полувремето казах на играчите да се успокоят с тичане, че играят футбол, че са добри и че ако сме добре позиционирани тази игра ще се върне. Казах им и ги убедих. Много съм позитивен, но го видях. Те бяха по-напрегнати от нормално поради всичко, което се генерира около отбора, което е несправедливо, защото играем с много млади хора, имаме загуби, не сме в най-добрия момент и сме първите, които се самокритикуват, но всичко това генерира нервност във футболистите. Обикновено не виждаме най-добрите версии на играчите, когато те не играят свободно. Малко се изнервям, аз познавам клуба, но виждам футболистите напрегнати. Казвам им „Не се притеснявайте, тук никой не яде никого“. Казах им това. За мен е несправедливо. Тези играчи заслужават уважение. Проблемът е в нас, вярно е, че се представихме слабо, но имахме мач, който стана много грозен. Много ценя характера на отбора през второто полувреме и личността, която демонстрираха футболистите”, каза Шави

Наставникът на испанските шампиони влезе и в остро пререкание с медиите, като намекна за тенденциозно отношение от страна на “четвъртата власт” срещу негодия тим.

„Без съмнение медиите оказват влияние на играта ни. Нямам съмнение, на мен ми се е случвало като футболист и на моите играчи се случва. Нормално е, генерира се негативизъм, който изобщо не е добър или положителен и това се отразява, днес се отрази на първото полувреме, на второто не, през второто мисля, че отборът игра по-освободено, особено до дузпата на Феран. Отборът беше добър, разпознаваем, играеше добре, но мисля, че те са твърде засегнати от това, което се казва около тях“, не спести критиките си Шави.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА