Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 12:30 1 004 16

14 протестиращи и един полицай в "Пирогов", 33-ма в ареста след протеста

  • протести-
  • бфс-
  • футбол-
  • пострадали-
  • фенове-
  • полиция

Много хора са пострадали и имат различни травми, но не са търсили спешна помощ

14 протестиращи и един полицай в "Пирогов", 33-ма в ареста след протеста - 1

24 пострадали на протеста пред Националния стадион преди мача България – Унгария, съобщава NOVA.

Към мястото са изпратени 17 линейки. Общо седем души са били хоспитализирани. От тях един е бил настанен във ВМА с контузия на главата, друг в „Царица Йоана – ИСУЛ” с обилно напръскване в лицето със спрей и един човек в „Пирогов” с интоксикация, която по предположения е наркотична.

„Много хора са пострадали и имат различни травми, но не са търсили спешна помощ. По информация на колегите от болниците на собствен ход са отишли да търсят помощ. Според данни от лечебните заведения има много хора, които са пристигнали с различни наранявания на собствен ход” заяви Катя Сунгарска от Спешна помощ

14 протестиращи и един полицай са били докарани за преглед в „Пирогов”, съобщи за NOVA директорът на лечебното заведение Валентин Димитров. Всички те са били с леки наранявания и са освободени за домашно лечение, след като раните им са обработени.

„Има един човек, който е по-зле от мен. С 50 шева и счупена ръка съм – какво повече. Пребиха ме като куче, животно не може така да се пребие. Не полицай – полицаи, много, ме удряха. Който мина, той довърши”, разказа протестиращ със счупена ръка и 50 шева.

От СДВР съобщиха, че 33 протестиращи са задържани. Десетки автомобили в района също са с множество щети, както и полицейски бус, който изгорял до основи.

Предстои органите на реда да прегледат камерите за видеонаблюдение на полицията и на Столичната община, за да установят всички нарушители.

Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имуществото в центъра на която и да е столица, каза директорът на СДВР ст. комисар Любомир Николов.

Заместникът му Стефан Иванов определи сблъсъците от четвъртък вечерта като „безпрецедентна агресия”. Той припомни и как е протекъл самия протест и обясни защо се стигна до вандалски действия от страна на недоволните. „Ако нужно, ще сезираме прокуратурата”, закани се зам.-директорът на Столичната полиция.

Той заяви, че кордонът от полицейски служители е бил без предпазни шлемове и каски, без предпазно оборудване. По негови думи протестиращите са започнали да чупят пътната инфраструктура, павета, плочки, тротоари , паркинг елементи, да увреждат части от автомобили, които бяха паркирани по протежение на улицата, с което застрашиха живота и здравето не само на полицейските служители, а и на самите тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 3 Отговор
    Щом са 33-ма у ареста, значи всичко Боби ще си ходи, а след него Кирчо и Кокорчо. Баце ще илияди.
  • 2 Последния Софиянец

    15 7 Отговор
    Терзиев обеща да превърне София в европейска столица и успя за три дни.Евала!

    Коментиран от #5, #7

  • 3 ако бяхме народ

    6 15 Отговор
    Вече да сме пред парламента в защита на уволнените полицаи, които са си вършили съвестно работата. Ама сме П..ки.

    Коментиран от #14

  • 4 Простаците

    8 2 Отговор
    Се гневят повече на ритни-топковците, отколкото на управляващите....съдба.....
  • 5 Трийсет

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    години ограбвана и варварски унижавана , как за 3 дни да ти я превърне в европейска столица ?

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Трийсет":

    София заприлича на Париж след бунт на Жълтите жилетки.
  • 7 честен ционист

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тая зима пак ще продаваш чай с пръскачката и мухлясали сандвичи в Триъгълника на Смъртта.
  • 8 Последния Софиянец

    6 5 Отговор
    БОБИ ,но не Михайлов а Сарафов! Кога ще бъдат арестувани путинофилските гладни копейки в България! Които се подготвят да организират терористични актове в България ,като се самозапалят! И без това са по кофите и бунищата! Идват в заведението ми и молят за обяд! В миялната имам камера и влизат и крадат картофи и марули ,и на записите се вижда как обсъждат че ако са живи се надяват да посрещат Путин и руската армия на Дунав скоро! Иначе ще пукнели от глад! Приберете ги в домове че са озверели от глад!

    Коментиран от #15

  • 9 ДРТ ПРЧ

    6 2 Отговор
    ГЛУПАЦИТЕ НЯМАТ КРАЙ. КАТО СА ТАКИВА ГОЛЕМИ "ФЕНОВЕ" ДА СИ СВИРКАТ ДА ПСУВАТ ФУТБОЛИСТИ, ТРЕНЬОРИ, ИЗПЪЛКОМ НА БФС, БОБИ ПЕРУКАТА И ТЕЗИ КОИТО ИМ ПРЕЧАТ, НО ДА ВАНДАЛСТВАТ, ДА ПАЛЯТ КОНТЕЙНЕРИ, АВТОМОБИЛИ И ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ПАДАТ И ДА СЕ БИЯТ СЪС ЖАНДАРМЕРИЯТА- ТОВА НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА. САМО ЧЕ ЗА ДА ГО ОСЪЗНАЯТ ТРЯБВА МАЛКО ДА ПОМИСЛЯТ, НО ТЕ НЕ УМЕЯТ ДА МИСЛЯТ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 4 Отговор
    очевадно е ,че са много повече пострадалите.Най-вероятно боят са изяли не инициаторите,а най-невинните.Ако смятате,удар с палка върху човек за безопасно .....Ще ви кажа,че от такива удари по тялото човек може да си отиде след 5-8месеца ,ако не вземе мерки.Тези вътрешни травми са животозастрашаващи,но пука ли му на милиционера....
  • 13 Факти

    1 2 Отговор
    Уволнете полицаите
  • 14 Факти

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "ако бяхме народ":

    Ти ли бе
  • 15 Факти

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Отиди там от където си дошъл, на село
  • 16 Одит

    2 1 Отговор
    Футболните запалянковци са ултра десни хулигани!
    Било имало насилие! Да, имало е от страна на запалянковците против пазителите на реда!