Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 11:58 663 0

Англия записа пестелив успех над Малта

  • англия-
  • италия-
  • малта-
  • северна македония-
  • европейско-
  • германия

Италия се отпуши срещу Северна Македония

Англия записа пестелив успех над Малта - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на Англия по футбол се наложи над тима на Малта с 2:0 у дома и си осигури класирането за Европейското първенство през 2024 година в Германия. Защитникът на гостите Енрико Пепе си вкара автогол в деветата минута, с който откри резултата, а капитанът на "Трите лъва" Хари Кейн се разписа четвърт час преди края на редовното време, като това бе 62-рото му попадение за Англия, предава БТА.

Тимът на Гарет Саутгейт не беше убедителен в мача, като през първото полувреме не отправи нито един точен удар във вратата на съперника - нещо, което му се случва за първи път от 2017 година. Англия завършва кампанията си с гостуване на Северна Македония в понеделник.

В тази група отборът на Италия се приближи към класиране, след като спечели срещу Северна Македония с 5:2 в Рим. Така отборът на Лучано Спалети вече има нужда само от точка, за да си осигури участие във финалите в Германия, където да защитава титлата си.

Италианците доминираха най-вече през първата част, когато се отличи нападателят на Ювентус Федерико Киеза, който вкара два гола и бе в основата на всички опасности. Матео Дармиан бе открил резултата за Италия, а Жоржиньо пропусна дузпа. След почивката резервата Яни Атанасов вкара два гола за македонците, които застрашително се върнаха в мача, но в последните 10 минути Джакомо Распадори и Стефан Ел Шарауи успокоиха тима на Италия. В последния кръг Италия ще гостува на Украйна в Леверкузен и на тима на Спалети му трябва точка за класиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА