Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 20:27 1 269 0

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: ФК „Пирин“ е с над 270 000 лева дългове

  • пирин-
  • кмет-
  • благоевград-
  • методи-
  • байкушев

Към момента Общината не може да поеме със сигурност ангажимент, че ще успее да спаси клуба, казва градоначалникът

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: ФК „Пирин“ е с над 270 000 лева дългове - 1
Снимка: БГНЕС

Общинският футболен клуб Пирин има огромни дългове. Това каза пред журналисти кметът на Благоевград Методи Байкушев. Той посочи, че задълженията за осигуровки са "огромни", по последна информация надхвърлят 270 хиляди лева, има задължения и към доставчици и футболисти.

Байкушев заяви, че за него е "шокиращо", че на пресконференция бившият кмет на Благоевград обяви, че оставя клуба в "цветущо" състояние и без никакви дългове.

"Всъщност клубът има огромни дългове и точно нула лева по сметките", посочи Байкушев и допълни, че в понеделник по сметката на Пирин ще бъдат преведени седем хиляди лева, за да могат да се проведат следващите мачове, които средства са част от субсидията за детско-юношеската школа.

На въпрос приета ли е оставката на управителя на клуба Атанас Дафинов, кметът на Благоевград посочи, че решенията кой да управлява общинските дружества, каквото е и ОФК Пирин, се взема от Общинския съвет, но този въпрос ще бъде повдигнат още на следващото заседание, което се очаква да бъде насрочено за петък (24 ноември).

Във връзка с бъдещето на футболния отбор, кметът на Благоевград каза, че към момента Общината не може да поеме със сигурност ангажимент, че ще успее да спаси клуба.

"По-късно ще сезирам и компетентните органи, за да се направи проверка от страна на АДФИ, Сметната палата, ако трябва и от прокуратурата, за да се изясни къде са парите на Благоевград", посочи Байкушев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА