Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 06:40 1 459 1

Нова загуба за Везенков и Сакраменто

  • александър везенков-
  • сакраменто кингс-
  • нба-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • ню орлиънс

Българинът прекара на паркета 10 минути срещу Ню Орлиънс, в които отбеляза 3 точки и направи 2 борби

Нова загуба за Везенков и Сакраменто  - 1

Тази нощ отборът на Сакраменто Кингс се изправи за втори пореден път срещу състава на Ню Орлиънс Пеликанс. Двата тима играха само преди два дни, като тогава "пеликаните" записаха разгромна победа със 129:93, но тогава българското крило на "кралете" Александър Везенков не игра заради контузия. Сега той се завърна в състава на гостите, но нямаше особено голям принос в мача, а тимът му допусна ново поражение, този път със 112:117 (30:32, 20:32, 29:29, 33:24). Българинът прекара на паркета 10 минути, в които отбеляза 3 точки и направи 2 борби. Той бе с показатели 1/4 за три точки и 0/1 при стрелбата за две.

Ключова роля за успеха на домакините имаха двете големи звезди Зион Уилямсън и Брандън Инграм, които завършиха съответно с 25 и 23 точки. Още 15 за Пеликанс добави Йонас Валанчунас, а силно включване от пейката направи и Джордан Хоукинс с 13 точки. За гостите пък най-резултатен бе Ди'Арън Фокс с 26 точки, Домантас Сабонис добави още 23, а Харисън Барнс завърши с 22.

Направи впечатление отсъствието на контузения Кийгън Мъри от стартовата петица на "кралете". На негово място започна Крис Дуарте.

Сакраменто започна мача доста по-добре в сравнение с предишната среща. Стрелбата за 3 точки работеше и всички на паркета, с изключение на Сабонис, успяха да вкарат от дистанция в началните минути. Дуарте дори вкара първите си две стрелби за 3. Сабонис също действаше изключително съсредоточено в атака и вкарваше кош след кош, а това позволи на Кингс да натрупат преднина от 6-7 точки.

Три минути преди края на първата четвърт на терена се появи и Везенков, който обаче пропусна първата си стрелба от тройката.

Постепенно обаче Пеликанс успяха да стопят разликата и дори да поведат с 32:27 след няколко поредни грешки от страна на гостите. В крайна сметка първата четвърт завърши 32:30 за домакините, след като Ди'Арън Фокс бе оставен да стреля непокрит за 3 и не сгреши.

Няколко успешни стрелби на Фокс в началото на втората част, както и един кош плюс фаул помогнаха на Сакраменто бързо да си върне преднината с 37:36.

Последва нов обрат в резултата и Ню Орлиънс отново поведе с 43:39. Везенков имаше шанс да намали тази разлика, но пропусна и втората си стрелба от тройката. След това той спечели една борба в защита, но пък сбърка при паса към Фокс, който бе принуден да извърши фаул под коша срещу Даниелс, който вкара и двете си стрелби от наказателната линия.

Последва нов силен период за "пеликаните", които успяха да увеличат преднината си на 10 точки - 51:41, основно благодарение на силната игра на Зион Уилямсън и Брандън Инграм.

В същото време неудачите за Кингс продължаваха, както в атака, така и в защита. Везенков отново се появи в игра 1:40 минути преди края на полувремето, но и той бе доста затруднен в опазването на мощния Зион Уилямсън. Все пак българинът вкара първата си тройка в края на частта, с което оформи 64:50 в полза на Пеликанс на полувремето.

Ню Орлиънс започна по-неубедително третата четвърт, но и гостите така и не можеха да влязат в ритъм при стрелбата и не успяха да се възползват и да стопят изоставането си, като след първите шест минути резултатът продължаваше да е двуцифрен в полза на домакините - 74:63.

След това играта продължи точка за точка, като в един момент разликата падна под 10, но в края на частта Пеликанс отново увеличиха преднината си до 93:79.

Четвъртата четвърт започна със силни минути за Сакраменто. Лайлс вкара тройка и бе фаулиран от Уилямсън, след което вкара и от наказателната линия, за да свали разликата до 89:95. След това гостите нанизаха още две тройки и така се доближиха само на две точки от съперника си, а след два фаула на Девиън Мичъл резултатът бе изравнен - 97:97.

Кингс за пръв път от доста време насам поведоха в резултата след два фаула на Сабонис за 105:104, но още в ответната атака Наджи Маршал вкара тройка и върна преднината на домакините.

Така заключителните минути бяха изключително напрегнати, като и двата тима започнаха да грешат в стрелбата, включително и от наказателната линия. Две поредни успешни атаки на Ню Орлийнс, завършени от Зион Уилямсън и Хосе Алварадо обаче вдигнаха разликата на 5 точки 1:36 минути преди края на мача - 113:108. Малик Монк изработи и вкара два наказателни удара, за да стопи изоставането на 3 точки, а след това гостите направиха и търноувър, но не се възползваха от открилия се шанс, като Фокс пропусна стрелба от тройката. За сметка на това Брандън Инграм проби и вкара за 115:110, а в последната си атака играчите на Сакраменто се забавиха със стрелбата, като Фокс все пак вкара за две точки секунда преди края. Веднага след това гостите извършиха нарушение, а Брандън Инграм отбеляза и двете си стрелби, с което окончателно сложи точка на спора за крайното 117:112 в полза на Пеликанс.

Така Сакраменто допусна втора поредна загуба, като вече е с актив от 8 победи и 6 поражения и заема 6-ото място в Западната конференция. За Ню Орлиънс пък това е втори пореден успех и тимът вече е с 8 победи и 7 загуби на 9-ото място на Запад.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    5 1 Отговор
    Стига ни занимавахте с Везенков.
    Нека си играе там, в Сакраменто.