Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 09:30 2 995 6

Гриша Ганчев разказа за най-трудния си трансфер

  • гриша ганчев-
  • футбол-
  • литекс-
  • радостин кишишев-
  • бурса

Бившият национал беше привлечен при "оранжевите" през януарския прозорец на 1998 година

Гриша Ганчев разказа за най-трудния си трансфер - 1

Съсобственикът на ЦСКА Гриша Ганчев определи трансфера на Радостин Кишишев в Литекс като най-трудния в управленската си кариера в подкаста „Код Спорт“. Бившият национал беше привлечен при "оранжевите" през януарския прозорец на 1998 година.

„Порточанов (б.р. - бившият шеф на Нефтохимик) го дал на Бурса под наем, прибрал някакви пари, но искам да подчертая – „много честен президент“, да не си помислите нещо. И аз отивам с мой приятел в Турция и виждаме един български турчин, който каза, че Кишишев не е щастлив в Бурса. А той наистина ми беше много любим човек, докато играеше в Бургас. И на другия ден Тинката кацна в хотела ни. Питах го иска ли да го откупим от Бурса. „Това, ако го направиш, цял живот съм ти благодарен“. И се започват едни саги. Два пъти ходя до Бурса, разправии и накрая милион и половина долара им превеждаме и го взимаме. Обаче Порточанов завежда някакво дело тука, хваща, Бог да го прости Вуцов, заплашва Батето Славков, съюзява се с Томето Лафчис. Бяха огромни врагове, но трябва да се съюзим, да го приключим тая „мутра селска“. Спомням си, че ние водихме много точки на полусезона на Левски и Цецо Зеленски ми казва: „Имаме проблем“.

А ние сме платили незапомнени пари за Кишишев по онова време. Аз викам: „Да си гледат работата, виждах се със Славков“. А Батето много ме обичаше: „Грегъри, здрав да си, дай едно шише тука“ (смее се). И минава известно време, идва един германски адвокат и ми казва: „Гриша, заведи дело във ФИФА, защото е дебела работата. Ще ти вземат играча, точките и ще пиеш една студена вода“. Кой ще ми вземе играча – Порточанов. Както и да е, заведох дело и на осмия месец ФИФА отсъди за мен. Защото аз ги оставих да се разбират между Бурса и Нефтохимик.

В крайна сметка Вуцата ми отне точки и го играхме на фотофиниш първенството. Но не съжалявам, защото Тинката много го обичам. Има няколко играчи, минали през мен, които са ми много в сърцето. Единият, когото го плюе цяла България заради мен – Куцото пиле (б.р. – Стойчо Стоилов), какъв боклук бил и т.н. Тинката и да не изреждам още. Но те бяха друга категория играчи, сега вече не се раждат такива. Те първо и можеха да пият. Седнат цяла вечер пият, после цял ден тренират, все едно, че не са пили. Второ, са последните, останали от старото време, възпитани в спортен дух, а не в предателства, шуробаджанащини и такива работи“, заключи Ганчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 0 Отговор
    "Седнат цяла вечер пият, после цял ден тренират, все едно, че не са пили". За това си трябва сериозна тренировка още от ДЮШ. И аз съм така. Вече цяла вечер пия и на сутринта съм ок и свеж да пиша по форумите. Все едно не съм пил
  • 2 Шизофен 1914

    6 4 Отговор
    Моля, не пишете статии за Гришата и ЦСКА. че много се измъчвам.
    И започвам да рецитирам,рецитирам.....
    За фалити,Етрополета и т.н.

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Шизофен 1914":

    Напротив радвам се, че Гришата направи най хубавото нещо в нашия футбол ФАЛИРА цска!
  • 4 Гу Гу

    4 0 Отговор
    кой го интересува освен платените мисири на Фaтки
  • 5 Най-долният предател и шуробаджанак

    3 0 Отговор
    Говори за предателства и шуробаджанащини ахахахах крадецът вика дръжте крадеца, както винаги
  • 6 Кънчо

    2 1 Отговор
    Здравейте, казвам се Кънчо Кънков и обичам да карам кънки с остър връх, карам ски и сноуборд , обичам да ям боб, обаче от него ми идват газове и се въздържам , когато все пак ям боб и ми дойдат газовете , ги освобождавам периодично, ако е в затворено помещение проветрявам , веднъж пръднах в рейса и всички се хванаха за носовете , рейсът направи кратък престой на една бензиностанция и продължихме към дестинацията