Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 13:00 2 690 8

Новак Джокович изригна срещу британските фенове: Научете се на уважение, бъдете тихи и млъкнете!

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Ще спим добре тази вечер, продължавайте, продължавайте

Новак Джокович изригна срещу британските фенове: Научете се на уважение, бъдете тихи и млъкнете! - 1

Новак Джокович обвини британски фенове в неуважение след победата на Сърбия над Великобритания на четвъртфиналите в турнира за купа "Дейвис", неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже в Малага, Испания.

Някои запалянковци опитаха да подразнят 24-кратния шампион от Големия шлем при успеха му в два сета над Камерън Нори, а той ги призова да млъкнат, след като те опитаха да заглушат интервюто му на корта, барабанейки силно.

"Ще спим добре тази вечер, продължавайте, продължавайте", обърна се той към феновете. А след това каза още: "Научете се как да уважавате играчите. Не, вие млъкнете! Бъдете тихи!"

Джокович влезе в пререкания с британските фенове още по време на самия двубой с Нори. Той отпразнува спечелването на първия сет с въздушна целувка към зрител, който се опитваше да го разсейва, а в края на мача сложи ръката си зад ухото и се обърна към привържениците на противника.

"Това е неуважение, но това е нещо, за което трябва да си подготвен на купа "Дейвис". Нормално е понякога феновете да прекрачват границата. В разгара на момента вие също реагирате и... показвате, че не позволявате такъв тип поведение", заяви Джокович и добави:

"Искам да кажа, те могат да правят каквото си искат, но аз ще отговоря на това. Те се опитваха да ме дразнят през целия мач, така че да, накрая си поговорихме малко."

Първата ракета на Сърбия при мъжете каза още, че не се е чувствал свеж след дългия сезон, но е искал да приключи годината, помагайки на родината си в отборния турнир.

"Да бъда на корта за моята страна винаги е допълнителен тласък, допълнителна мотивация", обясни 36-годишният водач в световната ранглиста, който се стреми да завърши успешно една забележителната 2023 година, след като спечели три титли от Големия шлем и финалите на ATР.

"Част от мен очаква с нетърпение да си почина и пренастроя, и да оставя ракетата настрани, но точно сега не мога да си позволя да се насладя на мисли за празници", завърши Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    33 2 Отговор
    удрийййй Ноле...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Велик

    26 2 Отговор
    Джокович.
  • 4 БЪЛКАНЕЦ

    22 2 Отговор
    Англосаксите са злобни, отмъстителни и агресивни. Мачкай Ноле!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 криви на вид и изобщо личи си отдалече

    10 1 Отговор
    да, те са такива - типично инцестко поведение
  • 7 Слаб

    2 3 Отговор
    Джокович.
  • 8 лошо

    1 2 Отговор
    назад Ноле.