Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 17:34 2 195 10

Славия подчини Лудогорец насред Разград

  • лудогорец-
  • славия-
  • футбол

"Белите" биха с 3:2

Славия подчини Лудогорец насред Разград - 1

Славия София поднесе голямата сензация на 19-ия кръг от родната efbet Лига, след като в отложен с един ден мач в efbet Лига победи Лудогорец с 3:2 като гост в Разград за първи път в своята история. По този начин „белите“ продължиха положителната си серия при Златомир Загорчич и вече са с три поредни успеха след завръщането на сърбина с български паспорт начело на тима от квартал „Овча купел“.

Франко Русо си вкара автогол на „Хювефарма Арена“ в 30-ата минута и поведе Славия, но 12 минути след това Рик Джонатан изравни след хубав изстрел от средно разстояние. Началото на втората част бе мечтано за Славия, като тимът вкара два пъти чрез Мартин Сораков (47) и Галин Иванов (54), за да стане резултатът 3:1. Влезлият като резерва Кайо Видал намали пасива за „орлите“ в 67-ата, но това беше всичко от домакините, макар до края на мача да притискаха опонента в целта им да обърнат събитията от Разград.

Победата изстреля Славия до 11-ото място във временното класиране, като тимът е с 20 точки вече. Лудогорец остава трети с 36 точки и е на три зад втория Черно море, а лидерът ЦСКА е с пет пред „орлите“. Важно е да се отбележи все пак, че и двата тима пред актуалния шампион са с мач повече.

За Лудогорец сега предстои ключов мач от групите от Лига на конференциите – гостуване на Спартак Търнава идния четвъртък, докато Славия приема ЦСКА в следващия кръг от efbet Лига.

Теренът в Разград беше в оптимално състояние за футбол, след като 24 часа преди това 50 сантиметра сняг се натрупа над него, но в крайна сметка домакините се справиха със сложната ситуация. Иначе, срещата стартира в спокойно темпо от двата отбора, като в първите десет минути опасности пред двете врати нямаше.

След 25 минути игра гостите от столицата изразиха претенции за наказателен удар, след като Мартин Сораков опита да центрира топката в наказателното поле на Лудогорец. Там Франко Русо я блокира, а Сораков имаше искания за дузпа, ала реферът Чинков остави играта да продължи

"Белите" от София откриха резултата след 30 минути игра. Сон изпълни слаб тъч и Славия отне топката, а Галин Иванов пусна пас вдясно към Денислав Александров. Той опита остър пас към Мартин Сораков, но Франко Русо се хвърли на шпагат и с помощта на гредата топката влетя в разградската врата.

След гола Лудогорец опита да отговори на предизвикателството. Рик Джонатан се озова на добра позиция за стрелба, след като получи топката отляво от Фон Витри. Бразилецът атакува топката с левия крак, но прати над напречната греда на Светльо Вуцов. Три преди края на първото полувреме разградчани изравниха резултата, след като топката беше центрирана в наказателното поле на Славия. Якуб Пьотровски овладя и подаде към Рик Джонатан, който шутира с десния крак и ударът се оказа неспасяем за Вуцов, който можеше да се намеси значително по-добре.

Второто полувреме в Разград започна без промени от двамата треньори, които продължиха да разчитат на титулярните си 11 от първото полувреме. "Белите" удариха за втори път по своя съперник, още на старта на второто полувреме. Емил Мартинов проби през средата и изведе вдясно Денислав Александров. Юношата на Лудогорец пласира центриране в наказателното поле на бившия си клуб към Мартин Сораков, а 20-годишният нападател се извиси и с глава матира Слуга - 2:1 за столичани.

Шест след това Славия вкара трети гол. Столичани реализираха за трети път във вратата на съперника, който изпадна в нокдаун. Денислав Александров проби отдясно на скорост и даде пас в наказателното на Лудогорец. Защитата на "орлите" действа много колебливо и трима "бели" футболисти бяха непокрити, за да може Галин Иванов да пусне топката край плонжа на Слуга за 3:1.

Дермендижев реагира и извади след час игра и тримата си футболисти в преден план, а техните места заеха Педро Нареси, Кайо Видал и Мунир Шуриар. В 65-ата Аслак Фон Витри получи добър диагонален пас вдясно. Нидерландският бранител финтира Венци Керчев и шутира с левия крак, но Вуцов спаси с лекота.

Седем минути след появата си на терена Кайо Видал се разписа, след като Сон овладя вляво и даде остър пас към бразилеца, който отблизо с глава намали резултата до 2:3.

Крайният бранител на "орлите" - Сон, центрира за пореден път в наказателното поле на Славия, а Руан Крус отправи опасен удар с глава, който обаче бе в обсега на Светослав Вуцов и стражът на столичани изби встрани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 8 Отговор
    Лудогорец приключва с изнизването на янките от България. Разград ще си има нов клуб, с полумесец на емблемата.
  • 2 защо

    23 3 Отговор
    боби явно е бил зает с пресконференцията и не е успял да плати на съдиите да бие лайногорец
  • 3 защо

    21 6 Отговор
    един мач без съдииска подкрепа по линия домуса - перукан
    и чаршафите ги биха

    Коментиран от #7

  • 4 Читател

    22 2 Отговор
    Мача се е играл честно ВЯРВАМЕ
  • 5 Първи закон на Боко :

    14 1 Отговор
    Ако Боко беше станал футболист на Лудогорец, резултатът щеше да е друг.
  • 6 тома

    12 1 Отговор
    Кога в България ще се разследва за черно тото както в Италия искаме да попитаме джуджето сарафов

    Коментиран от #9

  • 7 2020

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "защо":

    Говориш, колкото да не заспиш - прегледай записа от мача и неотсъдената дузпа за Славия при 0:0
  • 8 логично

    3 3 Отговор
    "Славия" разполага с къде-къде по-скъпи и класни футболисти, основно чужденци и 1- 2 българи, с несравнимо по-голям бюджет, а пък и съдиите ги подпират, и резултата е налице.
  • 9 Кога

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "тома":

    ще изхвърлят държавния отбор натрупал милиони дългове?
  • 10 Въгларово

    2 0 Отговор
    Крайно време е заводският отбор от Делиормана да отиде в дъното, където му е мястото.