Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 12:23 3 887 12

"Полудяха по Везенков"

  • спорт

Иво Иванов сподели какво казват за Везенков чуждестранни баскетболни специалисти

"Сашо беше просто феноменален днес в ключовия мач срещу Голдън Стейт. Влезe в игра 12-ти подред в ротацията чак час и половина след като мача бе започнал. Необяснимо защо не игра дори една секунда през първото полувреме и отборът му падаше със 17 точки.

Според всички неписани закони би трябвало да е почти невъзможно да влезе в ритъм в подобна ситуация, но... oт момента, в който стъпалата му докоснаха паркета отборът му сякаш се промени. Сашо бе навсякъде: защита, нападение, пробиви, тройки, чадъри, асистенции, хокейни асистенции, ключови борби под коша, заслони, капани, чадър на Стеф Къри...двамата коментатори - Стан Ван Гънди и Браян Андерсън полудяха. Казаха, че собственоръчно е обърнал мача и че е във вихъра на всичко, което се случва на игрището. Стан Ван Гънди не спря да се възхищава на защитата му, а в един момент Андерсън изкрещя че това е мачът на Везенков.

Сашо не излезе дори за една секунда в четвъртата част и според мен това е така защото Майк Браун разбра, че това е единственият начин отборът му да спечели. Най-важната статистика днес беше коефициентът на Сашо, който за кой ли път беше най-високият в отбора: плюс 17. Това е още по-многозначително защото преди да влезе в игра Сакраменто падаха със...17 точки. Дано, дано, дано най-после да е спечелил доверието на треньора си и да му се даде възможност да покаже на целия баскетболен свят неизчерпаемият си арсенал. Върнах мача и записах няколко момента...вслушайте се в коментаторите, които са изключително уважавани в баскетболните среди", сподели във Фейсбук журналистът и писател Иво Иванов. Той има енциклопедични познания в областта на спорта. Спортна България може да се гордее с изявите на Александър Везенков срещу Голдън Стейт Уориърс.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    18 0 Отговор
    Радвам се!!
  • 2 Дааа

    9 0 Отговор
    Няма да е за първи път, когато треньори държат най добрите си играчи българи, на скамейката! Стоичков и Бербатов са примери в това отношение!
  • 3 Екскременти Кинг

    16 0 Отговор
    Браво на Везенков. Истини щастлив ще бъдa, когато го виждам да играе редовно за националния отбор.
  • 4 Гошо

    5 21 Отговор
    Усрахре се с тоя Везенков

    Коментиран от #10

  • 5 Хайде да не преувеличаваме,

    4 18 Отговор
    Гледах мача,игра за малко накрая и вкара две тройки,като пропусна още три.Отне две топки и това е.Общо взето гледаше от близо как другите играят.

    Коментиран от #6

  • 6 Внос / Износ

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хайде да не преувеличаваме,":

    Ти къщичка за пиленца правил ли си?
    Със сигурност и в НБА не си играл!
    Едва ли скоро ще има друг българин да играе на това ниво и да се коментира от всички световни медии. А в хейта сме Световни шампиони!

    Коментиран от #12

  • 7 Ник

    3 12 Отговор
    Смях в гората.......8 точки...уаааааууу...

    Коментиран от #9

  • 8 не така

    0 6 Отговор
    Всички полудяха?? Макак бе, нали сега ще почнат да му викат Шаша(-).
  • 9 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ник":

    Направо за нивото на Руди Баскет (Надежда), Везенков е извънземен с тези 7-8 точки на мач
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Износ/Внос

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Внос / Износ":

    Браво на нашето момче, но не е необходимо да припадаме всеки път, щом стъпи на терена. Ива Иванов преиграва, както винаги. В официалния сайт на НБА няма нито дума за Везенков, нито пък има някакво негово отиграване в 8-минутния репортаж. Да, направи няколко добри неща и веднъж свириха срещу Стеф Къри фаул в нападение, но не влезе дори сред първите седем в своя тим по точки. А 2 от 6 тройки не е особено добро постижение.