Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 12:49 18 862 8

Треньорът на Сакраменто разкри: Казах на Саша, ти...

  • спорт

Наставникът на тима на Везенков с важно изказване

Треньорът на Сакраменто разкри: Казах на Саша, ти... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Старши треньорът на баскетболния Сакраменто Кингс Майк Браун похвали българския национал Александър Везенков за включването му от резервната скамейка и доброто му представяне при победата над Голдън Стейт Уориърс със 124:123 точки в НБА.

Везенков се отчете с 8 точки, 4 борби и 1 асистенция за 15 минути на терена през второто полувреме, а влизането му в игра бе ключово за победата на Сакраменто.

"При Саша всичко е част от процеса. Говорих с него за това, че имах щастието да мога да бъда треньор на Ману Джинобили, когато той пристигна в Лигата. Когато дойде, той беше горе-долу на същата възраст като Саша и пристигна от доста добър отбор в Европа по това време. Направихме опит да го използваме като титуляр, но не се получи и трябваше да влиза от пейката. Не беше титуляр при нас, в Сан Антонио, за поне година. Това е процес на адаптация не само за играчите, но и за треньорите, които анализират как да те използват, за да помагаш на отбора на най-високо ниво. Казах на Саша - хей, ти знаеш как да играеш, наясно съм, че имаш отлично чувство към играта, знаеш как да стреляш. Няма да има случай, в който да кажа, че е направил лоша стрелба, защото той може да бъде сред най-добрите стрелци в Лигата. Ако играеш - добре, но ако не играеш – бил си и в по-трудни ситуации от тази и трябва да останеш готов. Когато имаш възможност, сигурен съм, че ще се възползваш. Той направи точно това. Саша бе извън ротацията за кратко, но днес влезе и вкара две ключови тройки за нас. В защита оказа влияние в мача. Когато той е на терена, просто трябва да го пазиш, защото, ако го оставиш сам, ще те накара да си платиш", каза треньорът на "кралете", цитиран от БТА.

*На снимката са Браун и помощник-треньорът на Сакраменто Жорди Фернандес.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ветеринарен психолог

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Изумен":

    То в България има мъже Никол и жени Никола ама ти отде да знаеш защо.Радвай се на момчето. Няма много българи да играят баскетбол в най-силното първенство на света.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рашку

    15 1 Отговор
    Браво на Сашо Везенков! Българин е!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Е, неее...

    6 1 Отговор
    Айде, стига с тази Саша!!!
    В България има Александър и Сашо.
    А Саша е някаква жена...