Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 15:40 1 115 0

Холанд счупи пореден рекорд в Шампионската лига

  • манчестър сити-
  • ерлинг холанд-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • рекорд

С постижението той задмина икона на футбола като Рууд ван Нистелрой, който вкара 40-ия си гол след 45 мача в „Турнира на богатите“

Холанд счупи пореден рекорд в Шампионската лига - 1

Звездата на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, счупи пореден рекорд, този път в Шампионската лига. Норвежецът вече може да се похвали, че е играчът с най-бързо вкарани 40 гола в Шампионската лига, като той успя да го направи само за 35 мача.

С постижението той задмина икона на футбола като Рууд ван Нистелрой, който вкара 40-ия си гол след 45 мача в „Турнира на богатите“. Голмайсторът на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, го стори след 59 двубоя, а живи легенди като Лионел Меси и Роберт Левандовски чак в 61-ия си мач.

Освен това Холанд задмина Мбапе и в още един аспект, като вкара своя 40-и гол в най-престижния европейски клубен турнир на 23 години и 130 дни, ставайки най-младият играч с това постижение.

„Трябва ли да го казвам отново? Обичаме го“, каза след мача мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА