Last news in Fakti

10 Декември, 2023 14:46 1 304 3

Крумовград разгроми ЦСКА 1948

  • цска 1948-
  • футбол-
  • крумовград

Успехът е втори пореден за Станислав Генчев начело на „жълто-сините“ след този над Берое

 Крумовград разгроми ЦСКА 1948 - 1

Крумовград победи с 3:0 ЦСКА 1948 като гост. Успехът е втори пореден за Станислав Генчев начело на „жълто-сините“ след този над Берое, а пък загубата е първа за „червените“ от Бистрица у дома през сезона.

Първите две попадения бяха дело на бившите играчи на бистричани Серкан Юсеин и Александър Колев, а третия гол го вкара Октай Юсеин в края на двубоя.

Новакът в елита поднася една от безспорните изненади на кръга, а освен това може да съжалява, че не си тръгва и с по-изразителна победа от визитата в Бистрица. С пропуски за Крумовград се отчетоха няколко от играчите на тима.

Крумовград завършва първия си дял в елита на българския футбол на 10-а позиция с 24 точки, докато ЦСКА 1948 е шести с 32 пункта.

След само седем минути игра гостите стигнаха до реален голов шанс. Серкан Юсеин "качи" топката на главата на Джунейт Али, който стреля в средата на вратата, а там Ганев закотви топката на голлинията.

В следващите минути двата тима размениха по една половинчата ситуация. Алекс Колев стреля в близкия ъгъл на Ганев, но стражът се справи без затруднения. Минути след това опасно центриране на Чочев бе избито току пред Педриньо.

Крумовград поведе с попадение на Серкан Юсеин. Димитър Тонев получи в наказателното поле, но при обръщането и удара си бе блокиран от Елитон. Топката обаче отиде право на пътя на Юсеин, който с мощен удар направи 0:1.

Крумовград можеше набързо да удвои. Ренан Арияш почти сам създаде опасност, при която пропусна топката за Алекс Колев, но защитник на ЦСКА 1948 я върна в краката му. От малък ъгъл бразилецът принуди Ганев да се намеси за пореден път.

Чочев нанесе първия точен удар за домакините в 41-ата минута. Опитът с глава на халфа обаче бе прекалено лек. Минута преди това Елитон също стреля с глава, но в аут.

ЦСКА 1948 прати топката във вратата на крумовградчани. Георги Русев излезе сам срещу Макенджиев и мушна топката под плонжа му, но бе маркирана засада.

Крумовград покачи на 2:0 в самото начало на второто полувреме. Димитър Тонев запази топката с доза късмет в наказателното поле и намери Ренан, а бразилецът центрира на втора греда, където Алекс Колев засече.

В следващите минути "жълто-сините" също бяха далеч по-опасният тим. Тонев можеше да излезе в пряка близост до вратата един на един с Ганев, но си поведе прекалено дълго топката. Серкан Юсеин пък опита да прехвърли Генадий Ганев с удар от центъра на терена, но топката мина над вратата.

Пет минути преди края крумовградчани се отчетоха с пореден пропуск. Диего Рапосо се оказа на стрелкова позиция, но стреля в обсега на Ганев. При добавката от границата на наказателното поле Патрик Луан стреля в долния десен ъгъл, ала Ганев отново се намеси.

В третата минута на добавеното време Октай Юсеин получи топката сам срещу Ганев след солова акция на централния защитник Матей Шимич и завърши технично за 3:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦекатаМеката

    3 0 Отговор
    така става когато собственика е треньор, селекционер, методист, тактик и пр. абе тряя се знае кой плаща !!!
  • 2 морски

    5 0 Отговор
    Чисто продаден мач!!!!!!!
  • 3 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Де се научихте да казвата разгром на 3:0? Нова мода ли е това? За гръмкост ли го казвате?