Last news in Fakti

15 Декември, 2023 14:00 1 013 1

Кметът на Милано продължава да опитва да спаси "Сан Сиро"

  • милано-
  • джузепе сала-
  • интер-
  • милан-
  • футбол-
  • сан сиро-
  • стадион-
  • проект

Интер и Милан предприемат активни стъпки, различни от предишните си планове за общ проект на нов стадион

Кметът на Милано продължава да опитва да спаси "Сан Сиро" - 1

Кметът на Милано - Джузепе Сала, настоява, че заповедта, възпрепятстваща Интер и Милан да разрушат „Сан Сиро“, не е невъзможно да бъде променена. Градоначалникът говори с репортери, заявявайки, че все още очаква отговор от двата местни гранда. Интер и Милан предприемат активни стъпки, различни от предишните си планове за общ проект на нов стадион.

Двата клуба работиха няколко години, за да осигурят одобрение за разрушаването на „Сан Сиро“ и изграждането на нов стадион на негово място. Но в крайна сметка "нерадзурите" и "росонерите" загубиха търпение от нарастващите бюрократични пречки, причинени най-вече от Сала.

И двата клуба смятат, че нов стадион е абсолютно жизненоважен за тяхната модернизация и за увеличаване на приходите. Следователно Интер върви напред в района на Роцано, докато Милан се фокусира върху района на Сан Донато.

Едно от нещата, което сериозно отблъсна клубовете, беше забраната за разрушаване на съществуващия стадион.

Кметът на Милано Сала продължава да твърди, че тази забрана не означава край на възможността стадионът да бъде разрушен.

„Все още никоя от засегнатите страни не е намерила правилното решение. Така че все още никой не трябва да поема отговорност, най-малко аз“, каза кметът на Милано.

Сала говори и за отношенията си с Интер и Милан по въпроса със стадиона.

„Не съм срещал Милан и Интер. Но ако имат нужда от нас, ние сме тук“, каза кметът.

Сала допълни, че има открита процедура и се чака отговор от двата клуба.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    2 0 Отговор
    Кмета иска комисионна