Last news in Fakti

17 Декември, 2023 20:51 1 167 1

Ливърпул сдаде първото място след равен с Манчестър Юнайтед

  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • реми-
  • анфийлд

Гостите завършиха мача с човек по-малко

Ливърпул сдаде първото място след равен с Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 0:0 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Срещата на "Анфийлд" бе лишена от попадения, а домакините създадоха по-големият брой положения. Все пак "червените дяволи" си тръгнаха с точка от гостуването си на мърсисайдци, предава gong.bg.

С това равенство тимът на Юрген Клоп сдаде първото място, след като по-рано през деня Арсенал взе своя мач. Ливърпул е с 38 точки на втората позиция, със същия актив е и Астън Вила на третата, а "артилеристите" водят на двата отбора с 1 точка. Манчестър Юнайтед пък остава на седмо място в класирането с 28 точки.

Ливърпул започна отлично срещата, като още в първите минути притесни отбраната на "червените дяволи". Видя се колебливост първо при центриране на Цимикас, с което Онана се размина, а след това последваха още два корнера. При последния от тях Салах опита изстрел от трудна позиция, а топката мина встрани от вратата. Манчестър Юнайтед показа основното си оръжие, а именно контраатаката още в 6-ата минута на мача. Антони бе намерен отдясно, а бразилецът бързо нахлу в наказателното поле на мърсисайдци, но последвалият удар бе блокиран от Цимикас.

В 36-ата минута Цимикас центрира от пряк свободен удар, в наказателното поле футболист на Манчестър Юнайтед изчисти, а топката попадна в Гравенберх. Нидерландецът стреля директно от въздуха, а след рикошет в Коби Мейну топката излезе в нов корнер. Мърсисайдци отново не успяха да се възползват от статичното положение по най-добрия начин.

Две минути след подновяването на играта Трент имаше добра възможност да се разпише. Защитникът се включи добре в нападението на мърсисайдци и нахлу в наказателното след пас на Салах. От малък ъгъл англичанинът стреля, но встрани от целта. В 81-ата минута Харви Елиът получи топката и си спечели пространство, след което шутира извън наказателното на гостите. Ударът му леко рикошира от противников играч, но не създаде проблеми на Андре Онана.

В продълженията Гакпо се извиси над всички в наказателното и стреля с глава, но встрани от целта. Две минути след това Диого Дало избесня след отсъден тъч за Ливърпул. Защитникът веднага получи жълт картон от Майкъл Оливър, но това не спря гневната му реакция, заради която мигновено последва втори жълт и червен картон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    1 0 Отговор
    ...смяната на Хари магари донесе точката